USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заготівля дикоросів на Волині поповнила бюджети на 4,7 млн

29 Серпня 2018 09:38
Чорничний сезон на Волині та заготівля грибів, трав та іншої дикорослої продукції поповнили бюджети на 4,7 мільйона гривень податкових платежів, - інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Зокрема, заготівельники дикорослої продукції вже сплатили до бюджетів усіх рівнів 2,8 мільйона гривень ПДФО, більше 1,4 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання дикорослої продукції, 233 тисячі гривень військового збору і 220 тисяч гривень єдиного податку.

Громади, у яких керівники місцевого самоврядування подбали про легальність процесу заготівлі, отримали належні податки, - констатують в Головному управлінні ДФС у Волинській області.

«З точки зору наповнення бюджетів нинішній сезон заготівлі став більш успішним проти минулорічного. Волинські чорниця та гриби, лікарські рослини – це ті природні багатства, які користуються попитом на внутрішньому ринку та експортуються. Тому громади, на території яких є такі природні багатства, здатні кожного сезону залучати до бюджетів чималі податкові надходження. 4,7 мільйона гривень по завершенню ягідного сезону цього року – вдалий екватор сезону заготівлі», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів наголосила, що Волинь багата таким затребуваним товаром як гриби. Відтак, контроль за тим, щоб заготівля цієї стратегічно важливої продукції відбувалася з дотриманням норм чинного законодавства, залишається пріоритетом для фахівців ДФС та органів місцевої влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus