USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заготівля ягід та грибів у лісах Волині додала в бюджет 4,6 мільйона

2 Вересня 2022 08:00
Нинішній ягідно-грибний сезон на Волині – досить успішний щодо сплати податків. За останніми даними в області до бюджетів усіх рівнів від заготівлі з комерційною метою дикорослої продукції сплачено 4,6 мільйона гривень податкових платежів.

Про це інформує Головне управління ДПС у Волинській області.

Зокрема, завдяки відповідальності представників заготівельного бізнесу на Волині до бюджету надійшло понад 2,9 мільйона гривень ренти за спецвикористання лісових ресурсів, майже 1,6 мільйона гривень ПДФО та 0,1 мільйона гривень військового збору.

«Фінансове забезпечення держави в умовах воєнного стану – сфера спільної відповідальності податкової служби та платників. Тому всі господарюючі суб’єкти, які працюють з метою одержання прибутку, зобов’язані виконувати вимоги закону. Ресурси волинського лісу щороку дозволяють залучити до бюджетів усіх рівнів додаткові надходження. В організацію сезону заготівлі 2022-го року свої корективи внесли загрози зі сторони сусідньої країни. Тим не менше, залучено вагому суму податкових надходжень» , – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

З огляду на воєнний стан заготівля дарів лісу нині відбувається лише на визначених територіях трьох районів Волині. Зокрема, мешканці громад Камінь-Каширського, Ковельського та Луцького районів мають можливість долучитися до збору ягід і грибів для заготівельників – підприємців та юридичних осіб.

За останніми даними в області заготівельникам виписано лісових квитків на 1409 тон ягід та грибів. У переліку дикорослої продукції, яку щороку заготовляють представники бізнесу на Волині з комерційною метою – чорниця, ожина, гриби, лікарські рослини тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus