USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Загибель бійців 128-ї бригади: командира відсторонено на час слідства

6 Листопада 2023 22:49
Президент Володимир Зеленський повідомив, що командира 128 бригади Дмитра Лисюка відсторонили на час розслідування загибелі бійців.

Про це Зеленський сказав у своєму вечірньому відеозверненні за 6 листопада, передає ТСН.

Зеленський розповів, що трагедію з воїнами нашої 128-ї бригади обговорили на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача.

«Доповідали військові, міністр оборони, керівник Служби безпеки України. Конкретика – що вже вдалося зʼясувати з обставин трагедії, чиї накази створили умови, щоб трагедія сталася. Доповідав, зокрема, головний інспектор Міноборони Воронченко», – зазначив глава держави.

За його словами, командира бригади відсторонено на час слідства. Президент запевнив, що уся ситуація розбирається похвилинно – буде встановлено, хто конкретно порушив правила щодо безпеки людей у районі доступу аеророзвідки ворога.

«Жодного уникнення відповідальності», – підсумував він.

3 листопада на Запорізькому напрямку російські окупанти вдарили по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Унаслідок ракетного удару загинули 19 воїнів.

Пізніше у ЗСУ підтвердили, що росіяни вдарили ракетою Іскандер-М по 128-й бригаді. Міністр оборони Рустем Умєров доручив головній інспекції відомства провести перевірку за фактом загибелі захисників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus