USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Остання дорога додому загиблого на війні Олега Пушкарука

12 Травня 2018 10:32
Близько сьомої ранку колона волинян зустріла на Цуманському перехресті загиблого Героя під час воєнних дій на сході України. Тіло Олега Пушкарука повезли до Нововолинська.

Нагадаємо, зранку 9 травня стало відомо, що поблизу Золотого Луганської області під обстрілами загинув 49-річний нововолинець Олег Пушкарук – військовий 14-ї окремої механізованої бригади, який проходив службу за контрактом. Вдома на нього чекала дружина та двоє маленьких діток.


Зі Сходу привіз Олега волонтер Валерій Курстак, який особисто знав воїна.

«Я знав Олега, ми були знайомі, адже, здійснюючи волонтерську діяльність, зустрічався з ним неодноразово на різних позиціях. Він толковий хлопець, воїн із досвідом, велика втрата!», - каже Валерій Курстак.


Зустріли загиблого Героя десятки автівок. Його з почестями провезли Луцьком, їдучи авто сигналили, машини на дорозі з’їжджали у бік та ставали, переохожі схиляли голови, хтось плакав, інші ставали на коліна.


Волонтер Сергій Балицький каже, що сиутація на сході державі досі дуже напружена, часто відбуваютсяь обстріли українських позицій.

«Перед 8 травням ми вирішили поїхати до наших хлопців на передову, зібрали кошти на автомобіль і повезли його з іншими речами на передову. Якраз ми були й біля тих місць, де ніс службу Олег, ночували там, буле десь кілометрів зо 5 від нього. І в 24:12 почалися обстріли, довкола все затихло, тільки від вибухів снарядів усе здригалося довкола, навіть птахи перестали цвірінькати. Потім були постріли у відповідь. Вдруге вибухи розпочали окупанти близько 3:30 ранку, от тоді й Олег потрапив під ворожий обстріл. А зранку, коли ми почали розвозити допомого від бригади до бригади, то нам сказали, що є «200-й».

Ситуація там напружена, але хлопці налаштовані по-бойойвому. Єдине прикро те, що «Мінські угоди» повідводили важке озброєння, й важче захищатися. І те, що зі зміною АТО на ООС я не побачив принципової зміни ситуації», - розповідає Сергій Балицький.


Далі колона рушила в Нововолинськ.

Вшанували хвилиною мовчання полеглого бійця Олега Пушкарука і окремих освітніх закладах Луцька.
Уже в неділю, 13-го травня о 13:00 розпочнеться поховання. Із дому, за адресою проспект Дружби, 15, тіло бійця понесуть на руках на майдан Незалежності. О 13:30 розпочнуться заходи зі вшанування пам’яті Олега Пушкарука. У Свято-Духівському Соборі о 14:30 пройде прощальна служба. Поховають бійця на старому кладовищі, там в останню путь проводитимуть о 15:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 12 Травня 2018 12:40
Слава Герою! Смерть ворогам! Внутрішнім і зовнішнім. І боягузам та підлабузниким - теж.
НЕБАЙДУЖА Показати IP 12 Травня 2018 16:11
Горе родині, співчуваю але завжди цікавило питання , а чому міністерство оборони не фінансує груз 200 а волонтери??? Куди ідуть наші гроші???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus