USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Тато, сміливий і молодий, загинув за Україну». Пам’яті волинянина Михайла Ілляшука

8 Лютого 2018 09:08
Наближаються роковини загибелі старшого сержанта Михайла Ілляшука з Володимира-Волинського, який загинув у бою в зоні АТО, прикриваючи собою побратимів.

Начальник радіостанції окремого радіолокаційного взводу загинув 10 лютого 2015 року під час обстрілу російськими бойовиками з боку Горлівки з РСЗВ «Смерч» Краматорського аеродрому, прикривши собою побратимів.

Про це йдеться у повідомленні від Повітряного командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України.

Поховали Героя 14 лютого 2015 року у рідному селі.

Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" Михайло посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Чи пам’ятають загиблого героя на його малій батьківщині.. Протягом трьох років з моменту втрати батька і сина, коханого чоловіка і друга, Мішу згадували і згадують виключно як людину, що й досі поміж нас. На його прикладі мужності навчають молодь: за клопотанням командування військової частини та Володимир-Волинської міської та селищної рад у рідній для Михайла школі селища Галинівка Володимир-Волинського району, в Агратехнічному коледжі та на території його військової частини в місті Володимир-Волинський відкрито іменні меморіальні дошки.



Рішенням Володимир-Волинської міської ради Михайлу посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Володимира-Волинського». Ім’ям героя названо одну з вулиць, а на Алеї Слави у Володимирі-Волинському висаджено дуба на його честь.

Дружина Орися та син Олександр не лишилися без підтримки, у 2016 родина отримала від міста квартиру та земельну ділянку під забудову, Міністерством оборони України організовано необхідні виплати. Не без допомоги волонтерів сім’я мала змогу відпочити в Анталії та періодично отримує приємні подарунки до свят. Майже відразу після втрати чоловіка, Орися змінила підбори на берці, та зайняла місце коханого у строю. Сьогодні вона - бойова одиниця радіотехнічної роти. Встигати і в службі і в вихованні сина Орисі допомагають батьки Михайла.

«Тато, сміливий і молодий, загинув за Україну», - інколи повторює слова вірша син, що росте копією свого тата – героя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus