USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Західні ЗМІ оприлюднили плани Кремля щодо вторгнення в Україну: у наступі Росія може залучити 175 тис. військових

4 Грудня 2021 10:53
Співробітники розвідки США визначили, що Росія планує можливе вторгнення в Україну з кількох фронтів вже у 2022 році. За попередніми оцінками, до цього залучать близько 175 тисяч військових РФ.

Про це повідомляє AP з посиланням на поінформованого представника Адміністрації Байдена, передає УНІАН.

Розширення військової сили відбулося на тлі озвучених Росією вимог щодо гарантій невступу України в НАТО.

Планується пересування 100 батальйонних тактичних груп разом з бронетехнікою, артилерією тощо. Це підтверджують й дані документу розвідки, який є у розпорядженні WP.
Як пише Бабель з посиланням на BILD, посилаючись на свої джерела серед високопосадовців, плани-максимум Росії щодо війни проти України лежать у скриньці, а Путін ще не вирішив, чи будуть вони реалізовані. Проте зазначається, що перекидання військ із квітня показало, що Кремль, схоже, схиляється до реалізації планів нападу.

Представник служби безпеки розповів виданню, що у разі наказу Путіна російська армія «одночасно атакує з північного Криму, через окуповані території на сході та з півночі». Ця атака може статися наприкінці січня – на початку лютого – якщо Україна та НАТО ігноруватимуть вимоги президента РФ.

Водночас інші інсайдери НАТО вважають, що атака може відбутися в три етапи, кожна фаза може бути останньою в операції, якщо реакція Заходу на вторгнення призведе до переоцінки ситуації.
За словами високопоставленого офіцера західної розвідки, на першому етапі Путін збирається захопити південь України, щоб забезпечити постачання до Криму, а також відрізати Україну від моря, а отже, від постачання.

Зокрема, Росія планує використати десантні кораблі, які були перекинуті з Балтійського моря до регіону навесні, для перевезення танків та військ із Криму на околиці Одеси.

Інший високопоставлений військовий уточнив, що в Росії планують десантну операцію на схід від Одеси, між селами Фонтанка та Коблеве. Російські війська збираються просунутися на північний схід від міста, потім повернути ліворуч і просунутися до Придністровʼя, унаслідок чого Одеса буде оточена.

Водночас на Херсонщині вздовж річки Дніпро проводитимуться повітряно-десантні операції спецназу, які заблокують мости через найважливішу річку країни і в такий спосіб перекриють постачання українцям. «З Криму спочатку буде «тільки» артилерійський вогонь по сильних українських позиціях. Тоді українські війська будуть зайняті тут і не зможуть відбити мости за ними», – інформує джерело.

Так само, вважає джерело, російські танкові частини, знову ж таки за підтримки військово-морського флоту та авіації, будуть просуватися на захід з окупованого Донбасу, потім розділяться та просунуться, з одного боку, у Запоріжжя (найважливіший військовий центр на півдні України) та далі. З іншого боку будуть просуватися у бік Криму.

Якщо цей наступ вдасться, весь південь України опиниться під контролем Росії, і Путін збудує коридор з Росії до кордону НАТО з Румунією.

Паралельно з першою фазою війни авіація Путіна та балістичні ракети послаблять військовий потенціал України по всій країні. Російські танкові частини можуть перейти кордон у Луганській та Харківській областях та просунутися до великих міст Дніпро та Полтава.

«Насамперед, вони оточуватимуть міста та відключатимуть електрику, газ та постачання продуктів харчування. Через кілька тижнів росіяни можуть проголосити себе рятівниками мирних жителів, вторгнутися в міста, що капітулювали, та врятувати українське населення від голоду чи смерті», – пояснив один із офіцерів.

На третьому етапі кремлівська армія наступатиме на Київ із півночі. «Звичайно, це може статися на початку війни, якщо цього вимагатимуть обставини», – уточнило джерело.

Окремо у BILD зауважили, що участь самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у бойових діях поки під питанням. Якщо Білорусь буде готова як відправна точка для російських або навіть білоруських атак, це буде план Росії щодо оточення та облоги Києва з північного сходу та північного заходу.

Згодом російські війська просунуться «приблизно до лінії Коростень – Умань, щоб відрізати постачання із Західної України. Тоді можна було б чекати капітуляції Києва, а отже, й України під тиском Заходу».

Водночас співрозмовники німецького видання вважають, що Україна не зможе протистояти великому вторгненню Росії. «Якщо їх не буде повністю знищено», київські збройні сили відійдуть на захід країни, вважає одне з джерел.

На думку іншого, «американських протитанкових ракет «Джавелін» не вистачить для всіх російських танків, а турецькі безпілотники «Байрактар» – легка здобич для російських бойових літаків».

Військові вважають, що для захисту України знадобляться сучасні західні зенітні ракети типу «Патріот» та протикорабельні ракети типу «Гарпун».

«Союзники зараз переосмислюють постачання зброї в Україну. Але це рішення не може виходити від НАТО, а лише від його суверенних членів», – заявив офіцер західної служби безпеки.

Читати ще: Ключ до миру чи капітуляції: прямі перемовини з Росією – з ким насправді говоритиме Путін

Раніше у Міноборони України уточнили, що наступ, імовірно, станеться наприкінці січня.

У Байдена кажуть, що Росія разом з цим розмістила на шпальтах преси замовні матеріали від проплачених авторів для очорнення України та її амбіцій вступу в альянс.

Розвіддані ввечері, 3 грудня, передали Байдену. У п’ятницю американський глава також виступив з заявою про підготовку «комплексу ініціатив», які стримали б загарбницькі плани Кремля.

Читати також: На трьох напрямках і з підтримкою авіації: опублікували карту, як Росія планує вторгнутися в Україну

Офіційні особи США й колишні американські дипломати кажуть, що, хоча Путін явно закладає основу для можливого вторгнення, українські військові сьогодні краще озброєні й підготовлені, ніж у попередні роки, і санкції, якими Росії погрожує Захід, завдадуть серйозної шкоди економіці РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 65
Воїн Показати IP 4 Грудня 2021 11:05
Я б не радив кацапам лізти до нас. А якщо полізуть то отримають на горіхи
+++ до Воїн Показати IP 4 Грудня 2021 13:09
Це буде останнє, що зробить дикий кацап.
ботоксШМЯК до +++ Показати IP 4 Грудня 2021 16:04
Мааацковське добриво спішить в українські чорноземи. Ждем, зустрінемо, проводимо по адресу (в сиру землю).
Семен до ботоксШМЯК Показати IP 4 Грудня 2021 23:10
Страшно уявити, скільки 200х ванюшок попірдолить назад, на московію.
Мама Показати IP 4 Грудня 2021 11:14
Боже, бережи Україну !!!
Анонім Показати IP 4 Грудня 2021 11:18
Американці неможуть дочекатись коли вже війна буде, навіть план придумали!
Анонім до Анонім Показати IP 4 Грудня 2021 11:44
А шо,війни ти не бачиш????-бот ти путінський.
! до Анонім Показати IP 4 Грудня 2021 11:49
ти любиш рос рублі більше від доляри ,і що тобі заважає жити в росіі? невже США? і не бачиш війни на протязі *років? як тільки знмдя таких носить?
Квартал 94,999999999 Показати IP 4 Грудня 2021 11:43
Знаємо самі. Так само кінець світу мав бути у 2012, 2000, і ще 100 дат
Лікар до Квартал 94,999999999 Показати IP 4 Грудня 2021 13:08
Пішов в ЗСУ у 2015, піду і зараз, якщо мордор почне вторгнення. Але для рашистів це буде останнє, що вони зроблять. Заплатять дуже дорого, да й самої паРашки після цього не стане.
Дідо до Лікар Показати IP 4 Грудня 2021 14:15
Я б на твоєму місці вже йшов, вторгнення буде 100 відсотків, хахаха
Лікар до Дідо Показати IP 4 Грудня 2021 15:21
Да я знаю. Тому й кажу, що піду. І менше смійся без причини, це я тобі як лікар кажу, бо підлікують.
Дідо до Лікар Показати IP 4 Грудня 2021 16:08
Не "да" а так, свідомий ви наш
Лікар до Дідо Показати IP 4 Грудня 2021 16:46
А тут ви помиляєтесь. Да і не такій шкурі як ти, перевіряти правописання. Твої питання, то тявкати за іудині рупії, на ватних помийках.
Дідо до Лікар Показати IP 4 Грудня 2021 17:59
"Та я знаю" теж могли б написати, ги
Климкин Показати IP 4 Грудня 2021 11:46
а если русские опять не придут ?
Блінкен до Климкин Показати IP 4 Грудня 2021 12:26
Спалю всі газети західних змі які знайду в хаті і більше не буду їх виписувати
гниль і ботокс до Блінкен Показати IP 4 Грудня 2021 13:13
спалиш всі газети західних смі... Хм, а хто тобі в падаті спічки дасть? Да й санітари близенько, походу тобі рашист просто галоперидолу вколять, от і все.
коньлавров до Климкин Показати IP 4 Грудня 2021 13:03
Ми уже давно в Украине, ми уже давно пришли в Крим, луганс, Донецк...
скептик Показати IP 4 Грудня 2021 12:01
175 тисяч іванушок поїде грузом 200 на історічєскую родіну
Дідо до скептик Показати IP 4 Грудня 2021 14:17
ой думаю будеш драпати до польського корднону що аж гай шуміти буде, вояка диванний, і дітей з дружиною на "окупантів" залишиш
ботоксШМЯК до Дідо Показати IP 4 Грудня 2021 15:22
Дідо, не псіхуй. В 2014 році ніхто не драпав, а зараз і тим більше. Ти, і тобі подібні ватні гн*ди це знають, тому й жовч вас розїдає.
скептик до Дідо Показати IP 4 Грудня 2021 18:06
по дорозі до тебе, дідун ти наш, заскочу. накину шворку на твій язик поганий. та й з СВД в армії настрілявся. знадобиться.
ботоксШМЯК до скептик Показати IP 4 Грудня 2021 19:35
Ні, Дідо здамо в зоопарк, як не як, троль-совєтікус, буде в клітці білі свині вєтнамської жити. Або разом з свиньми в вольєрі.
Дідо до ботоксШМЯК Показати IP 4 Грудня 2021 20:13
Та ти вже як та свиня з карикатур радянських, що на службі у пана американця
ботоксШМЯК до Дідо Показати IP 4 Грудня 2021 22:28
Ти з якого нафталіну вилізло, що про каиикатури радянські згадало? Ти вже само як та карикатура ходяча.
Дідо до скептик Показати IP 4 Грудня 2021 20:12
Підгузки не забудь, коли до мене їхати будеш, ножиком тихо чик, і як в КДБ мир і спокій
скептик до Дідо Показати IP 4 Грудня 2021 22:30
Не хвилюйся дідо, все візьму, все, і кдб не допоможе.
скептик до скептик Показати IP 5 Грудня 2021 11:41
дякую суфлеру, але наступного разу погоджуй зі мною текст. а до дідя - дивись не спіткнись, як будеш з ножичком бігати
скептик до скептик Показати IP 5 Грудня 2021 13:58
А ти дідо не такий дурник, як показуєш на перший погляд. Хахаха, не спіткнусь, да й ми ж не звірі, що б ножичком...
скептик до скептик Показати IP 5 Грудня 2021 16:18
злізь з ніка, чудо горохове
скептик до скептик Показати IP 5 Грудня 2021 18:10
Дідо, це палєво. Тебе за це з ботоферми виженуть, за що тоді хляти будеш?
скептик до скептик Показати IP 5 Грудня 2021 21:22
ти за свій бояришнік переживай
скептик до скептик Показати IP 5 Грудня 2021 22:43
Розбігайтесь поки не пізно, на вашу ботоферму вже виїхали.
скептик до скептик Показати IP 5 Грудня 2021 23:29
у тебе вже бєлка почалась. збав обороти і закусюй йолкою
Посольство Показати IP 4 Грудня 2021 12:02
Ті американські мормони сплять і бачать війну між Росією і Україною. Вона їм на користь, а українці - пішаки на шаховій дошці. Жителів колонії ніхто до уваги не бере.
Блінкен до Посольство Показати IP 4 Грудня 2021 12:29
Пішаків теж беруть до уваги, тільки їх жертвують в комбінаціях
Де розум до Посольство Показати IP 4 Грудня 2021 13:06
Саме паРаша погрожує війною світу і вторгненням Україні. Саме паРаша автор і виконавець гібридної війни на українському Донбасі. Саме паРаша вбиває наших воїнів, і цивільне населення на українському Донбасі... тролику фсб шний, а де тут Америка?
Кулемет Показати IP 4 Грудня 2021 12:07
путлєр копіює тактику гітлєра
Багнет до Кулемет Показати IP 4 Грудня 2021 13:14
Путлєр=Гітлер.
дідо Показати IP 4 Грудня 2021 12:23
головне щоб окупанти по жирніші були, краще для підживлення української землі.
Контекст Показати IP 4 Грудня 2021 12:41
Точніше кремль опублікував у західних смі свої плани
гниль і ботокс до Контекст Показати IP 4 Грудня 2021 13:15
Ну кому ж, як не ватному тролю цього не знати...
Україна Показати IP 4 Грудня 2021 14:08
Друзі, товариство! На волинських Інтернет просторах насправді працює дуже багато ботів підпорядкованих російській пропаганді! Будьте розумними та мудрими, загроза справді існує, тому настає питання для об’єднання. Тримайтесь та бережіть себе.
1 Показати IP 4 Грудня 2021 14:12
А яка доцільність Росії вторгнутися в Україну, що вони від цього виграють. Чергові маніпуляції США і Європи в своїх інтересах. Ну треба ж придумати за що чергові санкції ввести. Щось не чути щоб США чи Європа війська в Польщу, Чехію, Угорщину стягували щоб відбивати атаки агресорів.
555 до 1 Показати IP 4 Грудня 2021 15:28
Для скаженого ботоксного пацюка доцільність ? Ну тоді думаю так, 1) Відволікти увагу від внутрішньої *опи, що в паРаші; 2) Виторгувати в Заходу для себе зняття чи послаблення санкційц; 3)Імперські замашки нікуди не ділись; 4) Знищення України і українців, це завжди було на меті в рашистів, а у 21 столітті це все посилилось. 5)да і думаю, що карлон все таки вирішив погратись в третю світову війну. А про Польщу і Чехію поясню тобі "на пальцях", - "вєлікая і магучяя пєдєрація" боїться слово тявкнути в сторону маленької Естонії, БО ЕСТОНІЯ В НАТО, от і вся відповідь. Проти НАТО пуіло "0,00".
ще не зовсім свідоми до 555 Показати IP 4 Грудня 2021 15:58
Не путайте грішне з праведним. Естонія - це держава.
Анонім до ще не зовсім свідоми Показати IP 4 Грудня 2021 16:05
О, знову ти, - імперський гумус своє рило висунув. НАТО це реальна сила, а парашка це кал проти НАТО. От і все ...
1 до 555 Показати IP 4 Грудня 2021 16:05
Мислення як в підлітка або бабок, що на лавках під під'їздами сидять.
555 до 1 Показати IP 4 Грудня 2021 16:47
Для чого мені знати, яке в тебе мислення, троляка?
Дідо до 1 Показати IP 4 Грудня 2021 16:10
Північний потік швидше сертифікують, ги
скептик до 1 Показати IP 4 Грудня 2021 18:13
щось ти слабо поінформований. у Польщі вже є військовий контингент США.
Клава Показати IP 4 Грудня 2021 14:22
аби не прочитала про ці плани Меркель, а то старенька ще повішається, усвідомивши, скільки років дозволяла себе дурачити Путіну..
Укрпенс Показати IP 4 Грудня 2021 14:40
Візьму вила та й піду воювати протимоскалів за 2000 гр. пенсії.Всеодно де вмирати ,чи на полі бою чи з голоду.
ще не зовсім свідоми Показати IP 4 Грудня 2021 15:48
Сміюся на ці коментарі. Ніколи Расєя проти Уркаїни не піде війною. Вона те, що хотіла, в 2014 взяла. Зараз не воєнними діями, а газом задушить. Хіба потрібно багато розуму, щоб це зрозуміти?
ботоксШМЯК до ще не зовсім свідоми Показати IP 4 Грудня 2021 16:08
Тобі взагалі розуму не потрібно, тільки методички. А відкрита війна парашки проти України, стане останнім що вона (паРашка) зробить. Після цього паРашка буде зовсім в інших кордонах, якщо взагалі залишиться як така. АЛЕ МИ ЗУСТРІНЕМО "БРАТІШЄЧЬКІВ" ЯК ТРЕБА, І ПРИПРОВОДИМО ПРЯМО В ЧОРНОЗЕМИ!
123 Показати IP 4 Грудня 2021 16:25
Гага гиги не можу, Більд це жовта преса. Я бачу тільки єдину загрозу для України що газ усім буде по 46 грн куб, а не тільки півмільону домогосподарств. 5й канал сайт, там про 46 грн написано подивіться самі
123 Показати IP 4 Грудня 2021 19:31
короче кажучи, відволікають увагу цим брєдом від реальних проблем.. що там з опалювальним сезоном, українці??? прикро, що через каструль 2014 р. страждають всі громадяни України...
Дійсно прикро до 123 Показати IP 4 Грудня 2021 22:33
Дійсно прикро, що після 2014 в Україні залишилися такі мразоти як ти. Їхавби до пуйла, там би ніяких каструль не було, просто здох би там на бутиляний і все. І світ чистіше став би.
Я до Дійсно прикро Показати IP 5 Грудня 2021 08:47
прикро що ще є багато таких дурників як ти
Вася до 123 Показати IP 5 Грудня 2021 09:36
Ти правий, можеш взагалі їхати в динири або линири, там тих «каструлеголових» вигнали і хоть жити почали як люди, перестали нас, западенців кормити і тепер в них процвітаюча республіка, майже як Дубаї, зарплата у валюті доречі, а на їхній азовський курорт в динири зі всього світу летять, інколи як валюта для зарплат закінчується то золотом видають. Бач як без «майданутих» зажили!
скептик до Вася Показати IP 5 Грудня 2021 11:47
еге ж .... а того золота як гною. повні шахти. а що не вмістилось, то в портки позасовували.
Я Показати IP 5 Грудня 2021 07:57
скільки ж тут свідомих дурників та звичайних баранів
скептик до Я Показати IP 5 Грудня 2021 11:48
один чітко нарисувався. тільки замість "беееее" каже "яяяяяя"
О! до Я Показати IP 5 Грудня 2021 12:16
Знову імперський гумус виліз піл новим ніком... Просто ПНХ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus