USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

«Захват» мерського «кабінєта». Подробиці

23 Березня 2012 10:36
Кабінет Ковельського міського голови Олега Кіндера обчистили під час його зустрічі із місцевими підприємцями. Щоправда, зустріч вийшла спонтанна. Кіндер переконує, що відбувся фактичний «захват» приміщення.

Про це він розповів у коментарі «ВН».

Нагадаємо, із кабінету міського голови Ковеля зникли печатка, мобільний телефон та дистанційний пульт для керування кондиціонером.
Мирні переговори зірвалися
«Справа в тому, що це – мала печатка. Це не є основна печатка. На договорах, на рішеннях, на фінансових документах – взагалі печатка виконавчого комітету ставиться. Власне, мала печатка міської ради, бо вона лежала на столі, мобільний телефон, який лежав, це Самсунг Гелексі С2 та пульт до керування кандіцианєром», - перелічив поцуплені речі Олег Кіндер.
«Це випадково, чи як воно получилось – я не знаю, але цих речей не стало», - додав він.
Мер Ковеля зізнався, що речі з його кабінету зникли 14 березня. Він зазначив, що цьому передувала конфліктна ситуація навколо ярмарку харків’ян у місті. Ковельські підприємці затято протестували проти проведення цього заходу.

«14 березня близько 15.30 я зустрівся з підприємцями в приміщенні Ковельської міської ради за пропозицією голови Асоціації підприємців міста Ковеля. Була досягнута домовленість по телефону, я погодився на зустріч, щоб пояснити підприємцям ситуацію, яка передувала проведенню ярмарки», - сказав Кіндер.

За його словами, бізнесмени вимагали вигнати їхніх конкурентів-харків’ян з міста. Мовляв, його пояснення, що ярмарок відбувається законно і там торгують крамом українського виробництва ніхто не слухав.

«Коли в 316-му кабінєті я пояснив підприємцям, вскочив в приміщення депутат Шава (ймовірно, мова йде про депутата Ковельської міськради В’ячеслава Шаву, - «ВН») із словами «Ви тут подивіться: ви стоїте, а мер сидить», «Хто він такий», «Вимагаю: ідемо в сесійний зал і нехай він нам дасть пояснення, що він тут робить». Я депутата… сказав: «Вибачте, ну це ж не колгосп, де панує якийсь хаос. Це є виконавчий комітет, це є, власне, орган державної влади, орган місцевого самоврядування». І я запропонував: «Ви маєте право відносно зібрання, але я не піду в сесійний зал, тому що в мене зараз буде нарада, я зустрічаюся з двократною чемпіонкою Європи». Вони уйшли в сесійний зал і після того, як я зустрівся із нашою чемпіонкою із вільної боротьби Юлією Остапчук», - розповів мер Ковеля.

Операція «Захват»


За його словами, події далі розвивалися вельми емоційно. Мовляв, кабінет міського голови де-факто захопили підприємці.

«Вона вийшла і зайшли до мене в кабінєт 4 підприємця із вимогою, що от ми вимагаємо, щоб ви дали вказівку, щоб харківський ярмарок зібрався і уїхав з міста Ковеля. Я кажу: «Вибачте, все в межах чинного законодавства. Давайте розберемся. Я такої вказівки не дам». І тоді, буквально через 15 хвилин, чоловік 50 чи 60 зайшли, не просто зайшли – ввірвалися в мій кабінєт, почали мене дьоргати за мій рукав, почали там говорити, перебиваючи друг друга. Але основна вимога – це «давайте вказівку, нехай підприємці забираються з міста Ковеля», - каже Кіндер.

Він додав: «На мої переконання, що не можна так робити, давайте якісь вимоги чи що, ну, ми ж живемо в демократичній якійсь країні, давайте не позоримся – ніхто мене не став слухать. І випадково чи не випадково – відкрилися дверці в шафі. Я кажу: «Закрийте, будь ласка». Тут почали кричати: «Та ви шо! Відкривайте, дивіться, шо там є!» І почали відкривати всі дверці, всі шухляди. І чи в той момент, чи не в той момент пропала мала печатка міської ради, мобільний телефон і пульт від кандіцианєра… Я не буду говорити, тому що я цього не бачив. Але, власне, коли такий був тиск, і «ми знать нічого не знаєм», і таке хамське поводження такого одного громадського діяча Товкача (екс-депутата Ковельської міськради Сергія Товкача, - "ВН"), який кричав: «Давай-давай!» і позиції депутата Шави… Ну, просто тиск!» - заявив мер Ковеля.

Олег Кіндер зазначив, що намагався порозумітися із підприємцями: «А, власне, у зв’язку з тим, що мене ніхто не слухав, а це чисто перекрикування було, я попросив тиші і говорю: «Давайте ми якось вирішим це питання в частині того, якшо ви доказуєте, шо десь ярмаркують китайським товаром, то створюєм комісію, підем подивимся туда. Ну, це ж ваші слова». Ну, але в основном це були вимоги, шо все-рівно, який там товар, що давайте вказівку, щоб ярмарок уїхав. Оце, власне, про що мова йде – без мого запрошення така дія відбулася».

Міліція поспішить на допомогу

«Ми направили начальнику Ковельського МВ УМВС України у Волинській області Івану Коростецькому листа по суті порушення нормальної діяльності державної установи. Ну, і ми констатуємо факт, що це власне був захват приміщення міської влади, органів місцевого самоврядування, де було перешкоджання діяльності органів влади. І воно має свою кваліфікацію – це є кримінальна відповідальність. І ті люди, які ходили по кабінєту і кричали… Ну, вибачте, це є хамство і цьому мають дати оцінку і органи прокуратури, і міліції», - заявив Олег Кіндер.

До правоохоронців Кіндер звернувся «десь через неділю». Він пояснив цю затримку, що увесь цей час намагалися мирно розв’язати конфліктну ситуацію навколо харківського ярмарку. Адже харків’янам нібито погрожували спалити намети. Також питання ярмарку вивчали депутати міськради під час позачергової сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Zavtramen Показати IP 23 Березня 2012 12:11
ковельские барыги настолько суровы......)))
Лікар Показати IP 23 Березня 2012 14:59
Спочатку сам собі хату спалив, потім сам себе обікрав. Добром це не закінчиться...
Лікарю до Лікар Показати IP 24 Березня 2012 01:31
Пий зеленку, може пройде.
ковельчанка Показати IP 27 Березня 2012 22:18
де був охоронець, в той момент коли 50чоловік увірвались в мерію???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus