USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Залишилися без грошей і тракторів: у Луцьку потерпілі шість років судяться з шахраями

7 Квітня 2024 12:24
Замовив трактор, оплатив та лишився без нічого. За такою схемою шість років тому шахраї виманили пів мільйона гривень у понад 20 людей із різних куточків України. Справу розглядають у суді досі.

Троє жінок організували дієву схему шахрайства. Вони укладали договори про продаж сільгосптехніки, наполягали на передплаті та зникали. Понад 20 людей із різних областей спокусилися на пропозицію, адже ціна була доволі приємна, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У цьому кримінальному провадженні йдеться про вчинення особами, які перебувають на лаві підсудних, понад 50 епізодів шахрайських дій, пов’язаних із умовним продажем сільськогосподарської техніки. Потерпілими в цьому провадженні виступають особи з різних територій України. Це особливо тяжкий злочин, тому йдеться про досить високу міру покарання», – прокоментував прокурор Володимир Заплотинський.

Із початку розгляду справи деякі обвинувачені побували під вартою та домашнім арештом, нині вони – під особистим зобов’язанням.
Одна з жінок вирішила вступити до лав ЗСУ, тому на нещодавнє судове засідання не з’явилася. Прокурор у справі подав клопотання про відкладення засідання для перевірки достовірності цієї інформації.

«Можливо, місце її перебування надасть можливість виходити шляхом відеоконференції для участі в судових засіданнях. Можливо, за таких обставин ми зможемо продовжити судовий розгляд. Просив би сторону захисту звернути на це увагу й за змоги це з’ясувати», – сказав прокурор Володимир Заплотинський.

Колегія суддів задовольнила клопотання прокурора, тому судове засідання відклали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus