USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Замість городів – впорядкований газон. У Луцьку після демонтажів відновлюватимуть благоустрій

22 Листопада 2021 15:31
У нову програму щодо демонтажу незаконно встановлених конструкцій у Луцьку ввели пункт про відновлення благоустрою. Так хочуть вирішити питання впорядкування територій після знесення старих гаражів чи парканів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Директорка департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлія Сиротинська повідомила: дуже часто після проведення демонтажів території залишаються не впорядкованими. Тож пункт про наведення належного рівня благоустрою, виконання робіт з озеленення включили до Програми впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій в Луцькій міській територіальній громаді на 2022 – 2024 роки.

«Наприклад, в гаражах робили підкопи, підвали. Є території після демонтажів, де гаражі зняли, а підвали залишилися. Після завершення демонтажів будуть проведені заходи з відновлення благоустрою. Після знесення спецтехніка вирівняє землю, буде засіяна трава, буде естетично привабливий вигляд. Щоб не було так, що зняли теплиці, демонтували паркани, а там то помідори залишилися, то ще щось», – провадить Сиротинська.

З її слів, під час вибору підрядників, які будуть проводити демонтажі, буде поставлено умову, щоб вони мали й спецтехніку для вирівнювання землі.

Директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк додав: це питання давно на часі, адже після демонтажів неодноразово надходять скарги і прохання навести лад на території.

«Ми мусимо шукати кошти, засипати ями, впорядковувати», – зауважив він.

Загальний обсяг фінансування програми на три роки складає 6 мільйонів гривень. На 2022 рік – 2,5 мільйона гривень, з них 2 мільйони на організацію та проведення демонтажу, 300 тисяч на зберігання тимчасових споруд та конструкцій та 200 тисяч на прибирання та вивіз сміття, яке залишається після проведення демонтажу.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Рауль Показати IP 22 Листопада 2021 15:53
вот это правильно . газоны нужны городу
Нострадамус Показати IP 22 Листопада 2021 17:20
А чим городи заважають?...
Анонім до Нострадамус Показати IP 22 Листопада 2021 17:41
давай біля кожного під.ізду огород! але ти свою дупу від дивана всерівно не відірвеш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus