USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Замість квітника – котлован: лучанка скаржиться на працівників обленерго. Фото

11 Жовтня 2019 18:59
У Луцьку на розі вулиць Шпитальної й Баранова небайдужа лучанка з власної ініціативи висадила квітник поблизу трансформаторної підстанції.

Мирослава Шегедіна – мешканка будинку, що на вулиці Шпитальній. Жінка розповідає, що раніше біля трансформатора був стихійний смітник, росла лобода, а люди викидали туди різний непотріб. Їй набридло щодня дивитися на цей безлад. Тому останні шість років вона облагороджує цю територію: прибирає, саджає квіти та прополює від бур’янів.

«Щоранку тут прибирала, прополювала, а коли було потрібно, то висаджувала квіти. Я робила це безплатно, нічого з цього не отримувала, хотіла лише, щоб наше місто було гарнішим та чистішим», – пояснює лучанка.
3 жовтня, коли жінка повернулася з роботи, то побачила, що на місці квітника вирито котлован, а усі рослини витоптано. Як виявилося, працівники ПрАТ «Волиньобленерго» здійснювали там роботи.

«Знищили сортові іриси, первоцвіти. Було дуже прикро. Серце ледь не розірвалось від болю, – ділиться Мирослава Шегедіна. – Коли зателефонувала на гарячу лінію «Волиньобленерго», мені відповіли, що енергетики жодних робіт не проводили. Тоді звернулася на гарячу лінію Луцької міської ради, де мене скерували у Департамент муніципальної варти. Там мені повідомили, що працівники «Волиньобленерго» справді проводили планові роботи, і мали дозвіл від 24 вересня. Тобто вони знали про це понад тиждень, але так мене і не повідомили. Хоч їм добре відомо, хто прибирає цю територію. Без попереджень та пояснень вони знищили квіти, зневажили чужу працю і залишили після себе безлад».
Тим часом у пресслужбі ПрАТ «Волиньобленерго» повідомили, що на місці, де було облаштовано квітник, прокладена кабельна лінія, від якої заживлено протитуберкульозний диспансер. Цьогоріч у вересні кабельна лінія була пошкоджена, що спричинило відключення медзакладу від електропостачання. Тому Луцька міська філія, відповідно до аварійного ордера від 24 вересня, отриманого в Департаменті муніципальної варти, проводила ремонт кабельної лінії, а для цього слід було викопати траншею.

«Після завершення ремонту траншею засипали, а територію охоронної зони трансформаторної підстанції привели до вимог нормативно-технічної документації», – повідомляють у прес-службі.

Натомість Мирослава Шегедіна дивується, чому нормативні вимоги енергетиків зовсім не збігаються із поняттям порядку. Жінка зізнається: після цього випадку у неї немає жодного бажання прибирати цю територію. «Той благоустрій я підтримувала багато років. Чому ж у нас прийнято все знищувати? Щоб знову було сміттєзвалище, притон для наркоманів, де валяються використані шприци та порожні пляшки», – бідкається лучанка.

Водночас у «Волиньобленерго» застерігають волинян: відповідно до Правил охорони електричних мереж, встановлено охоронну зону за периметром трансформаторної підстанції на відстані три метри від споруди.
Фото Мирослава Шегедіна, пресслужба ПрАТ «Волиньобленерго», ВолиньPost.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2019 19:45
Жінка ще й винною осталася?
К.лучанин до Анонім Показати IP 11 Жовтня 2019 21:34
А ми хіба не винні залишились? Тепер там знову відродиться бардак, як було раніше! В нашій країні - УКРАЇНІ чим гірше тим краще, це стало аксіомою нашого життя. І всім по фігу. Міг наприклад ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО вибачитись перед цією господинею, сказати що ми Вам допоможемо відновити порядок. Але ні ! Охоронну зону встановили 3м.. і там буде смітник і муніципали туди носа не пхатимуть і протоколи на ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО - винуватця бардаку не писатимуть - це 100%.
Популіст Показати IP 11 Жовтня 2019 22:54
А якби попередили, їй би легше стало? Жінка обрала ризиковану для вирощування квітів землю. І мала розуміти всі можливі наслідки. І свої квіти дорожчі чим якісь там інженерні комунікації. І до К. Лучанину, «погоджуюсь» це трансформатор викидає порожні пляшки разом з використаними шприцами.
Електрик Показати IP 12 Жовтня 2019 07:57
Охоронна зона встановлюється правилами охорони електричних мереж (між іншим, затверджених постановою Кабінету Міністрів України), а не обленерго. І, як не дивно, не просто так. Жіночка не думала, що в один момент її може вбити струмом? Це небезпечна зона і немає чого туди лізти. Журналістам прохання не писати брєд, а цікавитися законодавством. Жінка порушує законодавство, а ви її вигороджуєте?
К.лучанин до Електрик Показати IP 12 Жовтня 2019 15:49
Послухай , "розумнику". Я живу в тому районі і бачу що майже всі трансформаторні підстанції, а саме ота "охоронна зона" є ЗАНЕДБАНОЮ: поросла чагарником , бурянами і засміченою. Засміченою, тому що роками там ніхто не прибирає . Це стосується ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО. На розі вул Баранова і Тополевої теж стоїть трансорматор, а поруч величезна черешня із гілками до проводів . А від трансформатора до дороги немає отих 3м. Їздять машини, ходять люди, діти. То яка там до біса охоронна зона? Поставте тоді огорожу! І підрізку дерев робіть не формально, а так як має бути до нормативних вимог єксплуатації ел. мереж!! По вул Баранова, Тополева, Львівська і інш. гілки дерев полізли на провода . Так от , шановний, сам не пиши дурниць та всякий "брєд". А якщо ти назвався електриком, то сядь в машину і поїдь подивися , власне своїми очима. , а тоді щось розумне пиши і роби висновки.
Популіст Показати IP 12 Жовтня 2019 23:02
У разі самочинної посадки підприємствами або приватними особами дерев й інших багаторічних насаджень в охоронній зоні електричних мереж роботи з приведення до належного стану просік виконуються за рахунок цих підприємств і осіб. Абзац 7 пункту 7 Правил охорони електричних мереж.
Популіст Показати IP 12 Жовтня 2019 23:29
8. Забороняється в охоронних зонах повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв виконувати будь-які дії, що можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їх пошкодження або нещасні випадки, а саме: Влаштовувати будь-які звалища;
Популіст Показати IP 13 Жовтня 2019 00:10
До К. Лучанину 1. Жінку і квіти жалко; 2. Жінка мала розуміти, що саджаючи квіти в охоронній зоні мереж вона ризикує цими квітами в випадку ремонтних робіт; 3. Кабель ремонтувати треба було. Без варіантів. 4. Дозвіл на земляні роботи від міської ради був. 5. Трансформатор не є джерелом сміття. Дерева в охоронних зонах ЛЕП саджає не Волиньобленерго. 6. Не треба звинувачень. Просто візьми завтра і обріж дерева на своїй ділянці, які в охоронній зоні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus