USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

Запустити громадський транспорт на Волині з 22 травня не можуть – забагато хворих

22 Травня 2020 11:27
В деяких областях України з 22 травня відбулося послаблення карантину, відновлений рух громадського транспорту. Проте на Волині послаблення протиепідемічних заходів здійснити не можуть через велику кількість хворих.

Відповідно до постанови Кабміну №392 від 20 травня 2020 року, послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації. Його приймають з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів.

Читайте також: Від сьогодні – новий етап послаблення карантину в Україні: що дозволять

Послаблення карантину можливе при виконанні трьох вимог:

1) інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення) становить менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення;

2) завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50 відсотків;

3) середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить більше ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

Що стосується Волинської області, то послаблення карантину відбутися не може, оскільки не виконана головна вимога. В той час, як кількість хворих на 100 тисяч населення має бути менше 12, то в нас цей показник наближається до 16. Хоча дві інші вимоги наша область виконує. Зазначимо, що близько половини областей країни і Київ також не готові до послаблення карантину.
«На жаль, показники невтішні. Зважаючи на це, регіональна комісія не має права прийняти рішення про послаблення карантину. Моніторитимемо ситуацію двічі в день. В разі покращення рішення буде ухвалено негайно», - сказала під час брифінгу заступника голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Ира Показати IP 22 Травня 2020 11:36
Не можете з 22 травня запустили громадський транспорт. То запустiть з 23 травня !!!
Місцевий Показати IP 22 Травня 2020 11:48
Цинічні БРЕХУНИ!!!! Уряд НЕ ЗАБОРОНЯВ рух громадського транспорту ВІН ОБМЕЖИВ кількість перебуваючих в салоні та критерії пасажирів а ЗАБОРОНИЛИ В ЛУЦЬКУ чиновники які замість того щоб пустити більше комунального громадського транспорту, з ізоляцією водія послухались перевізників які сказали "НАМ НЕ РЕНТАБЕЛЬНО...." коню зрозуміло, що возити по 10чол. НЕ РЕНТАБЕЛЬНО але це і є соціальна місія міста щоб в критичній ситуації виділяти кошти не на фонтан а на критичну інфраструктуру... та владі до потреб місцян байдуже
Анатоль до Місцевий Показати IP 22 Травня 2020 12:03
100% в багатьох інших містах міський громадський транспорт з обмеженнями курсував постійно а у нас керують перевізники а не чиновники :( а лучани жують локшину з вух.. ТРОЛЕЙБУСИ НАВІТЬ ПО 10 ЧОЛ ПОВИННІ ВОЗИТИ І ЇЗДИТИ З БІЛЬШОЮ ІНТЕНСИВНІСТЮ НІ ДО КАРАНТИНУ. А КОШТИ В БЮДЖЕТІ Є, Є Ж ВОНИ НА ЛАМПОЧКИ ДЛЯ ОСВІТЛЕННЯ ПАРКУ ЧИ БЕЗ ЛАМПОЧОК НІЯК????
лучаниН до Анатоль Показати IP 22 Травня 2020 13:14
А у Луцьку є потрібна кількість тролейбусів, щоб забезпечити безпечне пересування громадян? Немає! Всі ледве "живі", то навіщо ця мова? А маршрутники по умовах карантину не вийдуть на маршрут, бо їм це не вигідно, що маршрутка повинна напівпорожня їздити. То може до перевізників питання чи в змозі вони забезпечити як того вимагають правила карантину, чи довго вони будуть лучан тероризувати і може страйки треба біля будинків перевізників влаштовувати?!
Місцевий до лучаниН Показати IP 22 Травня 2020 13:45
а) Згідно правил карантину та правил ОБМЕЖЕНЬ які діють і зараз приватні перевізники або міські можуть 1) ІЗОЛЮВАТИ водія ТЗ за захисною плівкою, 2) Забезпечити безконтактні оплату. А згідно правил карантину пенсіонери на самоізоляції і не мають без потреби "шастать" Ви надіюсь про це не забули??? А якщо забули то є муніципальна поліція яка має не "кошмарити" бізнес який і так на грані а проводити роз'яснювальну/виховну роботу серед громадян в тому числі і в магазинах! б) Так громадського транспорту в Луцьку НЕ ДОСТАТНЬО а приватним возити по 10 чол НЕ РЕНТАБЕЛЬНО так я і пишу, що соціальна місія міста полягає не у фонтанах а в субсидіюванні під час карантину НЕОБХІДНИХ ДЛЯ ГРОМАДИ РЕЧЕЙ... чи ви справді вважаєте що на таксі з неізольованим водієм їздити безпечно???
Петро до Місцевий Показати IP 22 Травня 2020 22:23
Чи будеш ти, "місцевий" стояти наглядачем в кожній маршруті щоб не було більше 10 пасажирів і що скажеш лізучім напролом бо їм теж потрібно їхати (а десяток сів вже на кінцевій!)? Може будеш проводити дезінфекції в кінці кожного маршруту і за свої кошти? Саме це є умовою руху маршруток. Чи просто "розумний" за чужий рахунок. Вгадай, скільки коштуватиме проїзд десятку пасажирів за таких умов, щоб хоч не в збиток?
Місцевий до Петро Показати IP 23 Травня 2020 14:59
Я ЗА СВОЇ КОШТИ ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ утримую лобуряк з міської ради та муніціальної варти ЦЕ ЇХ РОБОТА КОНТРОЛЮВАТИ.... он які вони на ринку активні по боротьбі з бабульками!!!! Я ПЛАЧУ ПОДАТКИ І ЗА НИХ ХОЧУ ЩОБ В АВТОБУСАХ ТА ТРОЛЕЙБУСАХ ПРОВОДИЛИ ДЕЗИНФЕКЦІЮ А НЕ НА АСФАЛЬТІ ЩОБ ВІДМИТИ ГРОШІ,,,,, тому роби свою роботу в міській раді ЗА ЯКУ І В ЧАС КАРАНТИНУ ОТРИМУЄШ З НАДБАВКАМИ тоді коли всі економлять!!!!
лучанин до Місцевий Показати IP 22 Травня 2020 12:12
Саша Колб це ти знову пишеш коментарі?
Анатоль до лучанин Показати IP 22 Травня 2020 12:33
Ні це не прохфесор але Вас цікавить хто пише чи суть?
Гоцул Показати IP 22 Травня 2020 11:59
Конкретно по Луцьку показники дозволяють запустити тролейбусне сполучення ...
українець до Гоцул Показати IP 22 Травня 2020 13:16
А яким воно буде ви над цим думали, щоб всі набились туди як сардини у банці і потом відразу у інфекційну всіх везти?! Ну хоч трохи мізки включіть а?!
Психопланетарій, Лип Показати IP 22 Травня 2020 12:25
Ну і що буде, якщо завтра запустять транспорт. А буде те, що зараз відбувається "беспредел" на вулицях м. Луцька, на міських ринках: 75% мешканців міста самі собі визначили, що їм вже не треба карантинні обмеження, вони вже здорові та не носії інфекції, самі познімали захисні маски. Ви представляєте, що буде у автобусах, тролейбусах та маршрутках: хаос, впевнений на 100%, що транспорт весь буде набитий пасажирами, та всі почнуть кашляти один на одного. Можливо хтось у масці буде протестувати то скоріше за все 10-20 чоловік без масок його викинуть з транспорту, щоб не вякав. Не хочу, але ось тоді через місць максимум два спалах захворювань буде новий. Згадаєте мої слова. У нас народ не дисциплінований, ми не китайці і не японці та навіть не європейці. Щоб не сказати чогось гіршого, хто ми!!!
Анатоль до Психопланетарій, Лип Показати IP 22 Травня 2020 12:38
Слухайте у нас НА НАШИХ ПОДАТКАХ понад 40 здорових лобів в муніципальній варті (до слова на непоганій зарплаті) то їх не можна хоча б на початку запуска "попросити" контролювати цю справу? Чи їм на центральному ринку не до того? Що вони зараз роблять ДЕ ЇХ КОНТРОЛЬ ПО МАГАЗИНАХ???? Влада справді вважає що центральний ринок це саме те чим вони зараз ТЕРМІНОВО мають займатися????
ігор луцький до Анатоль Показати IP 22 Травня 2020 16:07
Бо треба все встигнути вирішити до жовтня.Вони там будуть і в день і в ночі.Дуже великий і привабливий шмат землі.
Луцьк Показати IP 22 Травня 2020 13:06
Наших поліщуків ( в хорошому значенні цього слова) поки жарений півень за одне місце не клюне, не заставиш маску надіти та дистанції дотримуватись! На 1000% впевнений, що як тільки дозволять їздити транспорту, в першу чергу з шостої години ранку до дванадцятої ночі будуть їздити люди, яким і не дуже потрібно їздити. Доїхати до роботи в час-пік буде нереально, бо пенсіонерам або іншому населенню "терміново" потрібно буде добратись на базар або поліклініку - в інший час "їм не підходить" - це такий менталітет!!! На сьогоднішній день влада правильно робить, хоча сам потерпаю від добирання на роботу, але ще поки зі здоров*ям надіюсь все добре!
Олександр Показати IP 22 Травня 2020 21:44
Так я не в'їхав, це через Ковель і психлікарні в Луцьку не пускають маршрутки і тролейбуси???
Ольга Показати IP 22 Травня 2020 23:57
А що Ковель?Причому тут Ковель?
Вуйко Показати IP 23 Травня 2020 05:28
За два місяці часу на Волині захворіло 600людей,але як тільки Волинська влада почула що треба послаблювати карантин то люди почали хворіти по 50-60 людей за добу ! Шановні вам самим несмішно? Скільки можна жити брехнею?
Олександр Показати IP 23 Травня 2020 11:06
Київ теж неготовий за тими ж параметрами, але все запускають
Дзвоніть на 103 Показати IP 23 Травня 2020 12:15
Дограється Кличко. Через місяць у Київі чекаємо нового спалаху коронавірусу.
Дзвони на 103 до Вуй Показати IP 23 Травня 2020 17:04
Вуйко пройдись по селі Рованці, що під Луцьком та запитай людей. Там мешканці цілими сім"ями хворіють на коронавірус і молються Богу, щоб вилікуватись та побоюються, щоб односельчани не прокляли. Але офіційно такі випадки масового захворювання до статистики у число 759 інфікованих, що по Волині не увійшли. А таких сімей та сіл по Волині безліч, ось тобі Вуйко така проста статистика щодо інфекції-зарази та її поширення.
Тьотька Антоніна з Л до Дзвони на 103 до Вуй Показати IP 23 Травня 2020 18:30
У вас коронавірус головного мозку! Маршрути треба терміново відновлювати!
Отакої Показати IP 23 Травня 2020 18:32
А що ці Рованці якесь особливе село,щоби там проходитись і розпитувати.Для цього є відповідні структури,які діють у відповідності пандемії(ВООЗ)і карантину в Україні(Закони і Постанови).Все інше фантазуйте і далі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus