USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Заради грошей від МВФ влада готова зняти мораторій на експорт лісу вже до кінця року, – Ігор Палиця

25 Жовтня 2021 11:19
Щоб отримати гроші від ЄС та МВФ, влада хоче якнайшвидше ухвалити зняття мораторію на експорт лісу-кругляку. Оскільки в Європі жорстко охороняють ліси від незаконного вирубування, тож якісну деревину вони воліють брати в Україні.

Як написав лідер політичної партії «ЗА Майбутнє», народний депутат Ігор Палиця у Фейсбуці, в ЄС вимагають зняти мораторій до кінця року.

Парламентар наголошує, що відповідний законопроєкт № 4197-д «Про ринок деревини» вже включено до порядку денного Верховної Ради.

«Зняття мораторію спеціально заховане в прикінцевих положеннях, щоб навіть депутати з провладної фракції не розуміли, за що насправді голосують. Цей законопроєкт влада хоче ухвалити якнайшвидше, щоб отримати гроші від ЄС та МВФ.

Партія «ЗА Майбутнє» виступає категорично проти продажу українського лісу!» - заявив Ігор Палиця.

Читати ще: Ріст світових цін на газ для них став несподіванкою, – Ігор Палиця про непрофесійність менеджерів «Нафтогазу»

Мораторій на експорт деревини, зазначає нардеп, дав можливість зберегти робочі місця та відродити деревообробну промисловість:

- за даними Держстату, за час дії мораторію від 2015 до 2020 року експорт меблів з України зріс на 30% — до 750 мільйонів доларів;

- при цьому вирубування лісу скоротилося на 20%.

«Україна має експортувати за кордон якісну продукцію, а не дешеву сировину. Для цього влада повинна обстоювати інтереси держави та громадян, а не європейських кредиторів», - наголошує народний депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 25 Жовтня 2021 12:44
Для отримання кредитів від МВФ скоро будуть населення (маму рідну) продавати.
45 Показати IP 25 Жовтня 2021 13:44
З великим задоволенням продадуть ліс, землю, природні багатства і людей. Економічно не розвиваємося, нічого не будуємо, а лише закриваємо, що було побудовано раніше. Вся повага до держави Україна проявляється в криках слава Україні і в одягнутих вишиванках, а реальних дій немає.
Лучанка Показати IP 25 Жовтня 2021 14:14
Це відкрите обкрадання населення! В угоду МВФ і заради грошей.
Місцевий Показати IP 25 Жовтня 2021 17:03
Цьому можна і давно потрібно було протистояти. Потрібно в законодавчому порядку ввести жорсткі обмеження на вирубку. Дозволяти вирубувати рівно стільки, скільки можуть переробити легальні українські деревопереробні підприємства. Тобто вирубку дозволяти під конкретне замовлення, конкретного підприємства, а не просто на продаж. По-друге, це підприємство повинно відшкодовувати витрати на висадку нових дерев замість зрубаних.
Я до Місцевий Показати IP 25 Жовтня 2021 20:12
в нормальних державах так і робиться.. але в гондурасі-рохляндії не так..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus