USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Зараз бачимо, що в Сєвєродонецьку й Лисичанську були правильні рішення, – військовий аналітик

23 Серпня 2022 23:34
Росіяни фактично втрачають наступальну активність на сході. До цього, зокрема, призвели правильні рішення, які були ухвалені нашим керівництвом щодо Сєвєродонецька й Лисичанська.

Про це 24 каналу розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Він наголосив, що потенціал російських військ поступово вичерпується.

"Рішення щодо Сєвєродонецька й Лисичанська було правильним«

Мусієнко нагадав, що свого часу було досить багато дискусій довкола рішення про відхід наших військ від Сєвєродонецька й Лисичанська. Це рішення називали неправильним. Тоді мовилося про те, що ЗСУ потрібно було раніше відійти від цих міст.

Читати ще: Українські захисники залишають Сєвєродонецьк, – голова Луганської ОВА

«А виявилося, що все правильно. І правильно ухвалювалося рішення військово-політичним керівництвом», – наголосив він.

Адже, пояснив військовий аналітик, ЗСУ стримували й вимотували ворога, заподіяли йому максимальних збитків, наскільки це було можливо за тих умов. Зараз наслідком цього є те, що російські війська фактично втрачають наступальну активність на сході.

«Потенціал росіян поступово вичерпується»

Мусієнко зауважив, що на деяких ділянках на Сході ще гаряче й досить непросто. Але видно те, що російські загарбники там уже виснажуються.

«Вони частіше застосовують, наприклад, не важку артилерію, а міномети для ударів по позиціях. І видно, що потенціал їхній поступово вичерпується», – сказав військовий аналітик.

Тому, додав він, невдовзі лінія фронту може остаточно стабілізуватися й окупанти змушені будуть брати паузу, щоб доукомплектовувати свої підрозділи за допомогою підкріплення, яке вони зможуть сформувати. Інакше росіяни просто не зможуть продовжувати наступальні дії, адже наші захисники їх виснажують, вимотують і зупиняють.

Нагадаємо, 3 липня ЗСУ залишили Лисичанськ після важких боїв. Водночас українські захисники наголосили, обов’язково повернуться у місто і звільнять його.

Радник Офісу Президента Олексій Арестович повідомив, що ЗСУ залишили Лисичанськ та Сєвєродонецьк, щоб зберегти життя захисникам. Однак вони встигли ліквідувати там приблизно 7 тисяч російських окупантів.

В Інституті вивчення війни, аналізуючи ситуацію у Лисичанську, заявили, що відведення українських військ до Сіверська дозволить ЗСУ знизити ризик негайного оточення російськими окупантами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus