USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Батькам прийшла похоронка. Нас там або вб’ють, або посадять», – полонені солдати РФ хочуть лишитися в Україні

9 Березня 2022 17:26
Деякі військовослужбовці армії окупанта вирішили залишитись в Україні, оскільки поки діє путінський режим, після передачі їх там або вб’ють, або посадять у в’язницю.

Про це повідомили полонені солдати РФ на брифінгу у Інтерфакс-Україна.

Молодший сержант Андрій Чеботаревський розповів, що служив у 1-му танковому полку, 2-й мотострілковій дивізії Москви. З його слів, його матері прийшло повідомлення про те, що він загинув. Про це йому повідомила сама мама, коли він отримав можливість до неї подзвонити з полону.

Читати ще: Вбивають поранених, залишають загиблих на полі бою, – полонений про звірства в армії окупантів. Відео

«Ми вирішили прийти, щоб розповісти всьому світу, що ми тут побачили. Нас в Росії вважають мертвими, батькам приходять похоронки. Ми хочемо лишитися тут, поки діє путінський режим. Ми боїмося повертатися, бо через Путіна ми стали злочинцями. Нам нічого не сказали, забрали документи, через дії командування ми потрапили в чужу країну, де хочемо залишитися і поки що не хочемо повертатися назад. Мені дали можливість подзвонити батькам і мені сказали, що на мене прийшла похоронка. Тобто РФ вважає нас мертвими. Якщо нас захочуть обміняти, то нас розстріляють свої», - переконаний він.

З його слів, коли він перебував на строковій службі, за нього підписали контракт, підробивши підпис. Сам він хотів звільнитися, але нічого не вийшло. Командування може застосувати й фізичну розправу, погрожує, що солдатів посадять чи розстріляють. Є випадки, каже він, що свої ж розстрілюють тих, хто повертається самотужки.

Читати ще: Йшли «брати» Київ і застрягли в болотах, – брифінг російських полонених

Він також підтвердив, що росіяни абсолютно не володіють достовірною інформацією про ситуацію в Україні. Адже там їм показують, що нібито українські військові обстрілюють Донбас.

Інший полонений – Валерій Пальнов. З його слів, матері сказали, що він досі на навчанні.

«Моя мама особисто приходила у військкомат і їй дали зрозуміти, що ми перебуваємо на навчаннях під Воронежем. Вона донедавна була не в курсі, що ми в Україні. І вона нічого не може зробити», – переконує він.

Читати ще: «Був наказ стріляти по цивільних», – російський окупант зізнався у злочинних наказах

Інший військовий Євгеній Смирнов розповів, що в ніч наступу, їх посадили за техніку о 2 годині ночі, сказали, що вони їдуть на марш на точку, де переночують і повернуться. Уже о 9 ранку вони були на кордоні з Україною. Коли вони запидали, що вони тут роблять, командування відмовилось надавати пояснення.


«Доїхали до Охтирки і нашу колону обстріляли, я дивом вижив. Потрапив у полон, сам здався, склав зброю. Я був в шоці коли мені показали що творить армія РФ з мирним населенням України, вони нікого не щадять. Це страшно. Поки діє путінський режим нам складно буде повернутися: при обміні або посадять або розстріляють. Нас скоріше всього вб’ють, а батькам прийде похоронка що загинув за нез’ясованих обставин», - зазначив полонений.

Ще один військовий російської армії – Олексій Бабіхін повідомив, що боїться повертатися додому.

«Путін не просто зганьбив Росію, а зробив нас військовими злочинцями», - резюмують полонені.

Читати ще: Армія РФ має вказівку розстрілювати цивільних. Тих, хто відмовляється, – вбивають, – СБУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus