USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Зарплати волинян: керівники підвищують оклад і переводять на півставки

4 Квітня 2018 16:07
Який середній рівень заробітної плати, який виплачують роботодавці та яким чином податківці борються за легалізацію заробітної плати, доповіла депутатам Волиньради начальник Головного управління ДФС в області Світлана Савчук.

Про це йшлося під час пленарного засідання 19 сесії Волинської облради 4 квітня.

Як поінформувала начальник ГУ ДФС у Волинській області, середній розмір заробітної плати в області становить 5,9 тисячі гривень (за інформацією, отриманою від шести тисяч суб’єктів господарювання). Показники податківців відрізняться від державної статистики, тому що вони беруть інформацію від усіх загалом, а не лише від великих платників. За результатами четвертого кварталу 2017 року в області 1700 суб’єктів господарювання, які виплачували зарплату на рівні, нижчому за мінімальний. Під час засідання комісій заслухали загалом 2,5 тисячі таких суб’єктів господарювання. Більшість керівників повідомляють, що підвищують мінімальний оклад, а працівників переводять на 0,5 чи 0,25 ставки.

Серед 249 підприємств будівельної галузі 60% працюють на повну потужність, але серед них є низка таких, що виплачують працівникам зарплату нижчу, ніж середній рівень в області. Податківці можуть продовжити перевірку будівельних майданчиків лише за зверненнями громадян. Отримали лише 57 таких заяв, у результаті перевірок нарахували 500 тисяч гривень штрафних санкцій суб’єктам господарювання. Щодо нелегальної виплати, майже всі будівельники на майданчиках відповідали, що отримують 3200 гривень, лише один зізнався, що отримує вищу неофіційну зарплату, розмір якої назвати не може. Податківці безсилі і не можуть у такому разі вплинути на роботодавця, аби той показував реальну заробітну плату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus