USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Засоби для побутового та професійного фарбування волосся: основні відмінності*

24 Січня 2022 13:04
Фарбування волосся – це популярна косметична процедура, яка дозволяє у салонних чи домашніх умовах змінити колір волосся. Пропонуємо вам порівняльну характеристику барвників, що використовуються для професійного та побутового фарбування.

Але спочатку трохи теорії. Всі фарби для волосся поділяються на натуральні (хна, басма) та синтетичні (аміачні та без аміачні). До другої групи належать три види продуктів:

- Перманентні. Дуже повільно вимиваються та зберігають насиченість кольору протягом тривалого часу (в середньому, до 2-х місяців). Чим вища пористість волосся, тим довше зберігається результат, а потім колір починає тьмяніти.

- Напівперманентні. Менш стійкі – чим частіше ви миєте голову, тим швидше відновлюється природний колір. Їхня стійкість у 2 рази нижча, ніж у перманентних.

- Для короткочасного результату. Використовуються переважно для тонування. Випускаються у формі гелів, шампунів, ополіскувачів. Можуть застосовуватись на постійній основі або для особливих випадків. Результат зберігається до першого миття голови.

Перманентні фарби сьогодні є найпоширенішим і найефективнішим методом впливу на волосся для отримання насиченого та стійкого кольору, а також для маскування сивини. Випускаються у двох основних групах – для побутового та професійного застосування. Така продукція широко представлена ​​на сайті інтернет-магазину PARFUMS - https://parfums.ua/category/kraska-dlya-volos.

Варіанти для побутового застосування приваблюють невисокою вартістю та зручною комплектацією. До складу набору, крім барвника, входять окисник, бальзам, рукавички, пензлик для нанесення. Цей продукт є універсальним варіантом. Основне завдання виробника – максимально спростити процес застосування й досягти необхідного результату при будь-якому стані волосся. Це забезпечується за допомогою високої концентрації (9-12%) перекису водню в окислювачі, яка дозволяє повністю зафарбувати сивину, а також отримати рівномірний колір. Високий вміст аміаку часто викликає втрату блиску, підвищує сухість та ламкість волосся. Виконання процедури супроводжується різким запахом, який може зберігатися навіть після миття голови. Пігмент проникає у глибину волосини і змінити відтінок на світліший буде непросто.

Професійні продукти не мають характерного різкого запаху. Для отримання бажаного відтінку можна змішувати засоби з однієї лінійки. На противагу побутовим варіантам, якщо ви плануєте виконувати процедуру самостійно, доведеться купувати все необхідне окремо. Важливою перевагою є висока концентрація інгредієнтів (у порівнянні із засобами домашнього застосування), що забезпечують додатковий догляд. Також відзначимо високий рівень очищення компонентів і різноманітну палітру пігментів – від класичних до екстравагантних. Якщо ви плануєте виконувати процедуру самостійно, то вам може знадобитися додаткова консультація спеціаліста, який допоможе підібрати потрібний відтінок і тип окислювача (1,5%, 3%, 6%, 9%, 12%). Ці продукти краще вибирати з колекції одного бренду. У такому разі вони добре поєднуються, а результат буде якіснішим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus