USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Затоплені сотні будинків: в Іспанії почалася сильна повінь

24 Вересня 2021 09:14
Сильна повінь через зливи розпочалася на півдні та заході Іспанії.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на la Vanguardia.

Найбільш від негоди постраждали Балеарські острови, а також автономні спільноти Андалусія, Естремадура і Валенсія.

Через дощі були затоплені ділянки багатьох доріг, в результаті чого виявилися заблоковані десятки автомобілів і порушено залізничне сполучення. А вулиці міст буквально перетворилися на річки, потоки яких десятками несли припарковані автомобілі.

Крім того, лише на західному узбережжі Піренейського півострова повідомили про 800 випадків підтоплення будинків і магазинів.
Фермери також повідомили про збиток - місцями град знищив до 50% врожаю виноградників і 100% посівів хурми і цитрусових, що призвело до прямих збитків на понад 8 млн євро.

Рясні зливи тривають від початку тижня. За даними метеорологів, в середньому в постраждалих регіонах випало 110-116 мм опадів.

Місцями дощі встановили рекорд - наприклад, в муніципалітеті в Алькерія Бланка випало 132 літрів дощів на квадратний метр суші, що стало абсолютним максимумом за останні 70 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus