USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Затоплювало цілий район: у Ковелі на проблемній ділянці облаштували водовідведення

3 Жовтня 2022 15:54
У Ковелі вирішили багаторічну проблему з підтопленнями цілого мікрорайону. На одній із вулиць встановили систему водовідведення та каналізаційну насосну станцію. Усе це обійшлося бюджету громади в понад два мільйони гривень.

На вулиці Федьковича в Ковелі завершили будівництво системи водовідведення дощових і талих вод та встановили каналізаційну насосну станцію (КНС), ідеться в сюжеті 12 каналу.

Із проблемою підтоплень дворів і навіть будинків, яку не вдавалося вирішити десятки років, жили не лише мешканці вулиці Федьковича, а й сусідніх, тобто цілого мікрорайону.

Як розповів керівник управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Ковельської міської ради Сергій Дудка, коли запрацює каналізаційна насосна станція, яка викачуватиме воду, люди відразу відчують покращення.

Нині лише потрібно під'єднати КНС до електромережі. Після цього ковельчани, які проживають на вулиці Федьковича, зможуть підключитися до централізованої системи водовідведення.

«Людям потрібно буде звернутися до балансоутримувача, тобто до комунального підприємства «Добробут», щодо отримання технічних умов і підключення до наявної мережі, щоб відвести воду з прибудинкових територій», – пояснив Сергій Дудка.

Від початку повномасштабного вторгнення в Ковелі вдалося владнати дві нагальні проблеми з підтопленнями. Крім вулиці Федьковича, ще навесні КНС для відведення дощових і талих вод встановили на провулку Фестивальному.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2022 16:49
тобто рутинна робота працівників жкг вже стає підставою для подібних матеріалів? схоже, що це не дуже добра ознака...
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2022 17:30
Ще Яремчука постійно підтоплює теж

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus