USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

«Постійно плаваємо»: під час дощів у Ковелі затоплює низку домогосподарств

12 Квітня 2024 11:29
Щоб вибратися з подвір’я, потрібен човен. У Ковелі мешканці вулиці Київської щоразу після дощу потрапляють у справжню халепу. Шість домогосподарств буквально потопають у воді. Вода потрапляє в погреби, в будинки та заливає городи.

«Постійно плаваємо. Ми вже зверталися в міську раду. Але кажуть, що то не до них, що треба робити щось літом, робити якийсь дренаж до річки», – нарікають місцеві мешканці, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Проблема на цій вулиці була завжди, бо будинки розміщені в низині. Нині підтоплення вкрай обширні. Ковельчани вважають, що проблема погіршилася після того, як на вулиці зробили новеньку дорогу.

«Зробили і вся вода пішла до будинків», – говорить місцева жителька.

«Щоб виготовити дорогу, потрібна проєктна документація, повністю врахувати місце розташування, те, як розміщені будинки, зробити відлив. Цієї документації ніхто не робив. Це не тільки мій будинок. Це шість будинків, які розташовані поряд. Висота рівня води – дві цеглини», – додає інша місцева жителька.
Читати ще: На Волині зменшилася площа підтоплень

Навіть зараз, у суху погоду, в городах стоїть вода. Люди зверталися до Ковельської міської ради. На місця виїжджали з перевіркою.

«Ця ситуація з підтопленнями виникла не цього року, вона була раніше. Ми неодноразово силами нашого комунального підприємства «Добробут» проводили відкачування, коли була така потреба, – коментує заступник Ковельського міського голови Віктор Жигаревич. – Ця локація розташована дуже низько по вертикальних відмітках, тобто вся вода збирається в найнижчу точку. За дорученням міського голови я особисто виїжджав на цю локацію з керівником проєктної організації. Керівник проєктної організації запевнив, що найближчим часом зробить свої відмітки».

Ковельчани вважають, що водовідвід можна вивести в місцеву річку. Натомість влада сумнівається в такій ідеї. Зараз у міськраді міркують над вирішенням проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаю Показати IP 12 Квітня 2024 13:02
Коли будувались про що думали? Ще біля Луцька на рованцях будують на березі де раніше вода стояла, а як почне топити будуть кричати ,, рятуйте,, і вимагати від влади незрозуміло, що. Люди думайте, а потім щось робіть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus