USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Затримали колишнього спільника луцького терориста Кривоша

15 Грудня 2020 09:48
Волинські поліцейські затримали спільника Кривоша у справі про розбійні напади на території області, який з 2002 року перебував у розшуку.

Про це в інтерв’ю «Першому» розповів начальник головного управління Нацполіції Волині Юрій Крошко.

Відомо, що затриманий – лучанин Богдан Іванюк.

«Так, він тривалий час був у розшуку. Кривош відбув своє покарання і поїхав, а цей ще з 2002 року «бігав». Тоді ж, у 2002-му, його оголосили в розшук. Як знайшли? Сталося це природнім шляхом: його шукали і просто встановили його місцезнаходження, поїхали і затримали», – каже Юрій Крошко.

За словами керівника поліції Волині, злочинець переховувався, маскуючись під священника. Зараз він у Луцьку, затриманий волинськими поліцейськими.

«Ховався він у Кривому Розі і був там навіть священником. До речі, затримали його незалежно від історії із заручниками. Потім виявилося, що це спільник Кривоша, вони разом скоїли розбійний напад», – зазначає Юрій Крошко.

У 2018-му про те, що Богдана Іванюка розшукують.
«Управління карного розшуку ГУНП у Волинській області розшукує громадянина Іванюка Богдана Омеляновича, 7 червня 1977 року народження, жителя обласного центру Волині. Поліція обґрунтовано підозрює вказаного громадянина у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Йдеться про розбій, вчинений організованою групою», – інформували у поліції.

Як відомо, у кримінальній справі, заведеній на Максима Кривоша у 2001 році, його позиціонують як організатора злочинно-організованої групи. Крім Кривоша, до злочинної банди входили ще п’ятеро чоловік, серед яких двоє – волинян, решта – уродженці Львова, Закарпатської та Вінницької областей. А саме:

Едуард Кревський (1977 року народження, уродженець села Масово Виноградівського району Закарпатської області. Мешкав у селі Буяни Луцького району. Тимчасово проживав у Луцьку на вулиці Саперів та Тарасова);

Віталій Смолій (1975 року народження, уродженець села Кинашев Тульчинського району Вінницької області. Був прописаний у Луцьку. Раніше був судимий за статтею 142 ч.3 ККУ. Отримав 7 років позбавлення волі у ВТК в 1995 році);

Богдан Іванюк (1977 року народження, лучанин. На момент скоєння злочину був прописаний у Луцьку по проспекту Соборності , але проживав на проспекті Волі. Раніше судимий не був. Утім, на момент скоєння злочину проти нього уже була порушена справа за статтею 186 ККУ (Грабіж), що знаходилась в провадженні слідчого СУ УБОЗ);

Юрій Бугай (1955 року народження, уродженець села Машів Любомльського району. Працював директором МП «Полцемент»); Василь Чорненький (1979 року народження, уродженець та мешканець міста Львів, був прописаний на вулиці Вигоди у Львові).

Нагадаємо, лучанин Максим Кривош, який 21 липня цього року утримував заручників на Театральному майдані у Луцьку, навчався у духовній семінарії. Наразі Кривош перебуває у Львівській психіатричній лікарні, де проходить експертизу.

Також відомо, що він відмовився від послуг адвоката Сергія Тиможинського, наразі його захищає адвокатка з Луцька Євгенія Коваленко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Показати IP 15 Грудня 2020 12:04
Свободу Кривошу, і в депутати! Порядний, чесний мужик, такого б боялися і поважали, може й і не крали б.
СортувальнийЦех до Сергій Показати IP 15 Грудня 2020 14:09
Пропоную, терміново, в додатку "Дія" зобов'язати всіх громадян пройти грунтовне онлайн-тестування на наявність прихованих або явних психічних розладів в критичних для суспільства категоріях(манії,лудоманії,розлади особистості і т.д.). Після вказаного тестування, оприлюднити карту з зазначенням процентного співвідношення здорових до хворих в розрізі областей та міст. Громадяни мають право знати де вони проживають і приблизно оцінювати скільки в середньому прихованих психів їх оточують. Так-як інколи складається враження, що в Україні проживає(+має право голосу) від 15% до 25% прихованих псих.хворих.
євген Показати IP 15 Грудня 2020 12:05
Пердизент виманював рекламою кіно чи грою на піаніні?
ССемен до євген Показати IP 15 Грудня 2020 12:56
Зрозуміло що друге. То його фішка, 73% ПІДТВЕРДЯТЬ.
До Сергій Показати IP 18 Грудня 2020 15:09
Нешановний! Цього психічно хворого "дятла" потрібно довічно запроторити у відповідну "клініку". Для роздумів - якби на місці тодішніх заручників був хтось із твоїх рідних чи близьких, ти б також щиро захоплювалися цим "порядним"!? Вмикай хоча б сіру речовину (якщо вона у тебе є), перед тим як щось подібне коментувати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus