USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцького терориста Кривоша відправили у психлікарню

23 Листопада 2020 11:20
Луцький міськрайонний суд Волинської області помістив в психіатричну лікарню «луцького терориста» Максима Кривоша (Плохого). Він у липні захопив автобус з пасажирами в центрі міста.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на судове рішення.

На початку листопада суд розглянув клопотання СБУ та прокуратури про проведення стаціонарної комплексної психолого-психіатричної експертизи підозрюваного. Попередня амбулаторна експертиза виявила певні розлади психіки у Кривоша.

У той же час, для кваліфікації цих розладів необхідні додаткові обстеження та динамічне спостереження за пацієнтом.

З огляду на це суд вирішив помістити «терориста» у Львівську обласну психіатричну лікарню в умови, які виключать його небезпеку для оточуючих.

Там протягом двох місяців підозрюваному повинні провести психолого-психіатричну експертизу.

Захист Кривоша не погодився з такими діями і подав апеляцію.

Та 16 листопада Апеляційний суд її відхилив і рішення набуло чинності.

Читати ще: Маски, камуфляжі, зброя: що відомо про банду луцького терориста і його кримінальне минуле

Нагадаємо, 21 липня Максим Кривош захопив у Луцьку рейсовий автобус приміського сполучення з пасажирами та утримував їх упродовж дня, висуваючи вимоги до Президента України та інших високопосадовців. У процесі перемовин він кинув у бік правоохоронців гранату, посягаючи таким чином на їхні життя. Після затримання у громадянина вилучено цілий арсенал зброї та вибухівки (автомат «АКС-74У», револьвер, ручні гранати наступальної дії «РГД-5»).

22 липня луцькому терористу повідомили про підозру за чотирма статтями. Його спільнику, якого затримали в Харкові, також вручили підозру.

Так, 44-річному раніше судимому Максиму Кривошу повідомили про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні та триманні осіб як заручників з погрозою знищення людей, посяганні на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, а також у незаконному зберіганні вогнепальної зброї та вибухових речовин (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Максим Кривош зазначив, що він здався сам, без жодного штурму: «Я готовий був померти позавчора».

Луцькому терористу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
LOL!!! Показати IP 23 Листопада 2020 11:59
Во рєшає пацан!!! На новорічні свята поїхав на курорт!!!
Дзвоніть на 102 Показати IP 23 Листопада 2020 12:12
Такі психічно хворі люди необхідні для здійснення підрозділами СБУ і МВС всяких потаємних справ по дестабілізації обстановки в регіонах держави. 21 липня 2020 року м. Луцьк для таких заходів виявився не виключенням.
Богдан Сташинський Показати IP 23 Листопада 2020 16:02
Кривош обведе всіх навколо пальця і цього ніхто не помітить, він скоро буде на волі ...
Народна прокуратура Показати IP 23 Листопада 2020 16:32
До LOL. Зичу Вам побувати на цьому курорті хоча б один день, тоді будете плескати своїм дурним безвідповідальним язиком
До LOL Показати IP 18 Грудня 2020 15:05
Шановний! Цього психічно хворого дятла потрібно довічно запроторити у відповідну "клініку". Для роздумів - якби на місці тодішніх заручників був хтось із ваших рідних чи близьких, ви б також щиро захоплювалися цим "пацаном"!? Думайте головою, а не іншим місцем (для сидіння), перед тим як щось подібне коментувати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus