USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Затримали уродженця Волині, який знімався на російському ТБ і просив повернути колишні кордони СРСР

28 Листопада 2022 13:19
Уродженця Луцького району, а нині мешканця столиці, редактора інтернет-ресурсу «Контрольный выстрел» Романа Василишина, який входив до групи російських пропагандистів в Україні, засудили до п’яти років позбавлення волі з відстрочкою покарання у три роки.

Про це повідомляють в СБУ.

Зловмисники готували та поширювали матеріали, які сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі та агітували до порушення державних кордонів, створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень.

Василишин - уродженець одного з населених пунктів Луцького району Волинської області, а нині мешканець столиці. Досудовим розслідуванням встановлено, що він дав згоду керівнику та ведучому пропагандистського каналу на участь у зйомках програми у якості респондента. Він брав участь у маніпулятивних сюжетах на російських пропагандистських телеканалах, що знімали на замовлення окремих політсил та громадських організацій РФ сюжети відверто антиукраїнського спрямування. Також на ютуб-каналі «Рассвет» пропагандист закликав ворожу армію до нашої держави та просив повернути колишні кордони срср.

«Надєюсь на самую скорую встрєчу», – такими словами ворожий посіпака закликав військовослужбовців країни-агресора прийти в Україну та повернути колишні кордони срср насильницьким шляхом.
Злочинну діяльність чоловіка викрили влітку 2020 року, але після оголошення підозри за ч. 2 ст. 110 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України він втік і переховувався від слідства.

Увесь цей час зловмисник продовжував підривну інформаційну діяльність на YouTube та через новостворені телеграм-канали. Служба безпеки України затримала зловмисника у вересні минулого року у Борисполі.

Під час обшуків, проведених за місцем мешкання і тимчасового перебування учасника групи, правоохоронці вилучили антиукраїнські матеріали, сценарії та звіти про інформаційні кампанії, гроші, надані спонсорами з РФ, носії інформації та заборонену літературу.

Подільський районний суд м. Києва визнав агітатора винним та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з відстрочкою покарання у три роки.

Відомо, що він народився в 1962 році. Свою першу вищу освіту здобув у Дніпропетровському медичному інституті. Після цього закінчив Державну Академію Управління при Президентові України. З 1989 року бере активну участь у внутрішній політиці України, був членом «Народного руху». 2000 року захистив кандидатську дисертацію на тему державного управління. 2001 року був призначений директором Фонду соціальної дії. Довгий час був членом партії «Велика Україна» та входив до її Центральної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
справедливість Показати IP 28 Листопада 2022 13:28
То за таку антиукраїнську пропаганду лише такий малий термін та ще з відстрочкою? Нічого не можливо зрозуміти! У нас війна чи операція? У нас судді чи безпринципові тьоті й дяді? То можна й надалі таке саме творити! Всерівно ніхто суворо не покарає!!!
Анонім Показати IP 28 Листопада 2022 14:58
я щось не розумію, в статті 436-2 ККУ не говориться ні про які відстрочки - в тих судах що одні зрадники сидять? 5 років обмеження або позбавлення волі з можливою конфіскацією за такі злочини згідно статті кримінального кодексу. Людям самим потрібно втілювати покарання,якщо в судах продажні щирі засіли.
dmd Показати IP 30 Листопада 2022 01:14
На 5 років посадити на пляшку, без відстрочки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus