USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завершено розслідування авіакатастрофи АН-26 в Чугуєві, в якій загинули 26 військовослужбовців

6 Травня 2021 12:11
Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом катастрофи літака АН-26, в результаті якої загинули 26 військовослужбовців. Підозри оголосили шістьом військовослужбовцям.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Підозри оголосили:

- командувачу Повітряних сил Збройних сил України,

- колишньому командиру військової частини А4104 і двом його заступникам,

- колишньому керівнику польотами на аеродромі «Чугуїв»,

- виконувачу обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба.

Їх підозрюють у незабезпеченні безпеки польотів на ввірених їм напрямках, порушенні правил підготовки та проведення польотів, а також недбалому ставленні до військової служби (ст. 416, ч. 3 ст. 425 КК України).

За даними слідства, військові допустили неналежну підготовку та затвердження документів щодо умов експлуатації літака. Також вони неналежно здійснювали контроль за рівнем підготовки пілотів-інструкторів та навчальним процесом, повідомили в прокуратурі.

«На даний час підозрювані та їх захисники знайомляться із матеріалами кримінального провадження, яке налічує понад 60 томів. За результатами буде прийнято рішення про вручення обвинувальних актів підозрюваним та направлення їх до суду для розгляду по суті», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 вересня о 20:45 під Чугуєвом на Харківщині впав літак і загорівся.

Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб – члени екіпажу, курсанти й офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер наступного дня від отриманих опіків.

У жовтні на засіданні Кабміну віце-прем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський назвав головні причини катастрофи військового літака – це відсутність дієвого контролю за організацією та виконанням польотів та недостатня професійна підготовка екіпажу.

Після катастрофи АН-26 очільника Харківського національного університету Повітряних сил відсторонили від посади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus