USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Зайнятість, дороги, відтік молоді: назвали найбільші проблеми волинських сіл

13 Серпня 2022 15:12
Найбільша проблема волинських сіл – це зайнятість. Також багато населених пунктів мають проблеми з доїздом через невідремонтовані дороги.

На цьому в інтерв’ю ТРК «Аверс» наголосив Горохівський міський голова Віктор Годик.

«Серед галузевих проблем – низька наповнюваність класів, що призводить до закриття шкіл чи перепрофілювання окремих закладів освіти.

Як орган місцевого самоврядування ми маємо покращувати зайнятість, аби диверсифікувати економіку та створити умови праці на селі. Якщо, наприклад, у селі залишатиметься молодь, то буде покращуватися й народжуваність. Висока народжуваність, своєю чергою, сприятиме стабілізації мережі закладів освіти.

Також обов’язково потрібно покращувати інфраструктуру, передусім стан доріг. Кожне село має перспективи, насамперед завдяки родючим землям і працьовитим людям», – наголосив Віктор Годик.

За його словами, якщо в селах вдасться покращити зайнятість, це стане стимулом для розв'язання низки соціальних питань.

Читати ще: Ні автобуса, ні магазину. Як живуть мешканці села, що за 30 км від Луцька

Покращити зайнятість у селах громади можна, розвиваючи такі напрямки, як ягідництво, садівництво чи овочівництво. За словами Віктора Годика, Горохівська громада вже має в цих сферах кілька успішних прикладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus