USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Збагатитись на війні: як завод Порошенка усунув конкурентів

10 Квітня 2019 14:29
Президент України Петро Порошенко зробив усе можливе, щоби усунути конкурентів на ринку оборонних технологій. Замість новітньої розробки українських інженерів БКМ «Геккон» в ЗСУ поставили в 4 рази дорожчі «Тритони» від «Ленінської кузні», яка належить президенту. Ціна питання – сотні мільйонів гривень.

Про це йдеться в дописі на сторінці Інженерної групи «Арей».

Ще у 2016 році ІГ «Арей» розробила бронемашину БКМ «Геккон» на базі БРДМ-2. Техніка, яку створили в рекордні строки (2,5 місяці) для українських солдатів, зробила фурор на виставці. Нова машина отримала модульний принцип компонування і виконання бронекузова, що дозволяє на базі стандартного шасі створювати машини різноманітного призначення в короткі терміни. Замість класичної механічної трансмісії поставили гідростатичні приводи. Базовий двигун замінили на новий General Motors потужністю в 215 к.с. Машина здатна і після модернізації перепливати водні перешкоди, для цього встановили два водомети оригінальної конструкції.
«Геккон» має високі динамічні характеристики, підвищену прохідність і плавність ходу. Також розробка українських інженерів має високий рівень бронезахисту за рахунок встановлення протимінного і модульного захисту корпусу. Базова комплектація дозволяє захистити екіпаж від ураження кулями типу Б-32 7,62 мм з гвинтівки типу СВД на відстані 15 метрів і швидкістю польоту 850 м/с. За необхідності захист можна підсилити. Ця машина в базовій комплектації призначена для транспортування особового складу, його вогневої підтримки, ведення бойових дій механізованими і високомобільними десантними військами.

Проте вже через 2 тижні завод ІГ «Арей» захопили невідомі. Машину військовим не віддавали 8 місяців. А документацію не повернули й досі.

«8 місяців Грицак не віддавав нашу машину військовим ЗСУ. Віддав ось з ганьбою. Документацію не віддали й досі. Безліч разів говорили про це президенту. Він зробив усе, щоб «Геккон» не потрапив до ЗСУ і не заважав його бізнесу на армії.

Після виставки ЗСУ планували провести порівняльні випробування між машинами: «Геккон» (розробник Степанов, 50 років у танкобудуванні), «Тритон» і «Барс» (розробники - Порошенко і Гладковський), «Варта» (розробник - Пашинський). Результат: поки «Геккон» утримували на захопленому заводі, два угрупування змогли домовитись і поділити держзамовлення», - йдеться в дописі.

Як наслідок – у ЗСУ поставили машини не за 3,1 мільйона гривень («Геккон»), а за 14,8 мільйона («Тритон»). Нагадаємо, завод «Ленінська кузня», який належить чинному Президенту України Петру Порошенку, став фігурантом журналістського розслідування щодо корупції у Укроборонпромі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРЕЗИДЕНТ, ЯКИЙ ЗАРОБЛЯЄ НА ВІЙНІ. РОЗСЛІДУВАННЯ

ІГ «Арей» додає: 17 квітня у Печерському суді розглядатиметься справа за позовом Інженерної групи «Арей» до ГПУ з вимогою розпочати кримінальне провадження проти глави СБУ Василя Грицака за підозрою у державній зраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 10 Квітня 2019 16:06
Ну какие еще аргументы нужны для того, чтобы власть мародеров на крови не имела шансов продлить свое существование?
Лучанин Показати IP 10 Квітня 2019 18:21
Ну ни себехера.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus