USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

ГПУ не бачить підстав для обрання запобіжних заходів бізнес-партнерам Гладковського-молодшого

3 Квітня 2019 16:17
Прокуратура не бачить підстав для обрання запобіжних заходів фігурантам скандалу про розкрадання в Укроборонпромі Андрію Рогозі і Віталію Жукову, яких підозрюють у заниженні податків.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на відповідь Генеральної прокуратури.

Правоохоронці кажуть, що чоловіки «в повному обсязі» погасили «збитки, завдані державному бюджету» ще до завершення досудового розслідування.

«Запобіжні заходи у їх відношенні не обиралися у зв’язку з відсутністю ризиків, передбачених кримінальним процесуальним законодавством», – сказали в ГПУ.

Таким чином, прокуратура вважає, що не існує ризиків втечі, тиску на свідків, знищення доказів.

Повідомляється, що Головна військова прокуратура з 2016 року розслідує справу про розкрадання коштів, їх легалізацію, ухилення від сплати податків, фіктивне підприємництво і підробку документів.

Слідство встановило, що посадові особи «Оптимумспецдеталь» під час постачання запчастин та комплектуючих на державні підприємства занизили податки на 26,6 мільйона гривень.

У березні 2019 року, після оприлюднення журналістських розслідувань про контрабанду деталей, розкрадання коштів і причетність до цього оточення президента, керівникам «Оптимумспецдеталь» оголосили підозри.

Правоохоронці кажуть, що наразі проводять слідчі дії для встановлення співучасників злочину.
25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

У розслідуванні стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищеними у рази. Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від «Укроборонпрому» щонайменше 250 млн грн. Олега Гладковського журналісти називають другом президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкою».

26 лютого президент відсторонив Гладковського від виконання обов’язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування, а 4 березня підписав указ про звільнення з посади.

САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

Луценко повідомив, що ГПУ розслідує оприлюднені у ЗМІ оборудки в оборонній сфері з 2017 року, а НАБУ – з 2016 року. За його словами, встановлена сума збитків, завданих держбюджету, про які йдеться в розслідуванні проекту «Наші гроші з Денисом Бігусом», становить 22 млн грн. Також Луценко підтвердив, що підприємства ОПК, в тому числі «Кузня на Рибальському», отримували деталі для ремонту військової техніки контрабандою з Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
33ий Показати IP 3 Квітня 2019 16:29
%%бані казнокради і мародери. Це пор-ошен-ківське кодло це хуже дурних кацапів. Коли ж ви від цього корита, що зветься бюджет вже відірветесь
скептик Показати IP 3 Квітня 2019 16:51
26 млн. грн - це вартість металолому ?
33 придурку Показати IP 3 Квітня 2019 21:14
Чим тобі кацапи гірші за свинарчуків?
33 до 33 придурку Показати IP 4 Квітня 2019 14:08
ти читати вмієш ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus