USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Занедбані склади в Оконську не хочуть віддавати «Волиньприродресурсу»

15 Листопада 2017 16:15
Пустуючі склади в селі Оконськ Маневицького району пропонують передати на баланс комунального підприємства, аби їх не розібрали по цеглині. Однак через переконання окремих депутатів пропозиція не отримала підтримки, а будівлі й надалі залишаться занедбаними.

Про це йшлося 15 листопада під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ.

Як розповіла очільниця відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук, віднедавна склади перестали охороняти. Тож, аби їх зберегти пропонується передати приміщення КП «Волиньприродресурс».

«Йдеться про склади №3. Раніше там була пилорама, потім приміщення здавали в оренду обласній базі спеціального медичного постачання. Однак зараз база ними не користується, адже їм достатньо складів у Маневичах, Турійську, Торчині та Луцьку. Більше того, приміщення не підходить їм через технічні умови, звідти зняли охоронця і воно занепадає. Тому прошу підтримати пропозицію передати їх комунальному підприємству «Волиньприродресурс», - звернулася до присутніх Мирослава Якимчук.

Втім, депутат від фракції «Солідарність» Олег Кух відмовився підтримувати передачу. Мовляв, склади краще тримати на балансі облради, аби у майбутньому їх використовувати для потреб територіальних батальйонів самооборони.

На це голова фракції УКРОП в обласній раді Вячеслав Рубльов зауважив, що майно вже розкрадають і варто вжити негайних дій для його збереження. «Ті склади вже 5 років пустують і все, що мало будь-яку матеріальну цінність, звідти поцупили. Будівлі занепадають і якщо ми хочемо їх зберегти, то варто віддати комунальному підприємству, поки взагалі є що віддавати», - наголосив Вячеслав Рубльов.

Цю пропозицію підтримав і депутат обласної ради Святослав Кравчук. «Варто склади передати, бо незабаром їх розберуть місцеві мешканці на сарайчики й нічого не лишиться. А якщо у майбутньому буде потреба їх передати в іншу структуру чи на інші потреби, то ми знову зберемося й це зробимо», - зауважив депутат.

Олег Кух погодився із думкою колег, але сказав, що підтримувати це рішення не буде.

Відтак, необхідної кількості голосів для ухвалення рішення не зібралося, адже утримався від голосування і Сергій Слабенко із фракції «Батьківщина».

На це В’ячеслав Рубльов дорікнув, що варто дбати про майно громади, а не грати у політичні ігри.

Зауважимо, що «провалили» голосування й за «зелене світло» для «Волиньприродресурсу». Членам засідання пропонували підтримати пропозицію наповнити статутний фонд комунального підприємства, аби «Волиньприродресурс» посприяло легальному видобутку корисних копалин задля збереження довкілля та доходу у місцеві бюджети. Втім, рішення знову не підтримали депутати Олег Кух та Сергій Слабенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 18 Січня 2019 00:50
Я проживаю в селі Оконськ і хочу вас запевнити що ніхто ті склади не розкрадав а якщо і розкрадалися то це були чиновники!!! Склади обгороджені і охраняються по сьогоднішній день. Чиновники не можуть поділити халявне майно...
Олександр Показати IP 18 Січня 2019 00:54
Хай виставлять на продажу, аукціон, я готовий купити даний обєкт!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus