USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Збулася мрія маленького лучанина. ФОТО

19 Січня 2012 10:45
Збулася мрія 11-річного Назарчика з Луцька, хворого на ДЦП. Хлопчик у листі Діду Морозу написав про свої мрії, а той – втілив їх у життя.

Помічником Діда Мороза у цій добрій справі став Благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Хлопчик хотів познайомитися з Дідом Морозом, Снігуронькою і символом 2012 року – Дракончиком. До того ж, він мріяв про портативний DVD-програвач, аби дивитися улюблені мультики.

Мрія маленького лучанина збулася 18 січня, коли в гості завітали казкові персонажі та благодійники, які принесли подарунки.

Мама хлопчика Олена Куля розповіла, що Назарчик сам написав Дідові Морозу листа. Цей лист дійшов до Благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Саме завдяки благодійникам мрія хлопчика здійснилась.

Назарчик навчається у п’ятому класі луцької школи №17, проте через хворобу – дистанційно. До нього додому приходять педагоги, але найкращий вчитель – рідна мама. Вона постійно займається із хлопчиком.

Упродовж 5 років із Назарчиком спілкується психолог Наталія Вічалковська. Вона зізналася: хлопчик – надзвичайно здібний. «Назарчик – надзвичайно комунікабельний, працьовитий. Над його освітою дуже багато працює мама. Тому він неймовірно багато читає, ерудований. От зараз, наприклад, читає і вже цитує Гоголя», - розповіла Наталія Вічалковська.

«Я думаю, у нього – літературне майбутнє», - додала Вічалковська.

Хлопчик потребує оздоровлення у трускавецькому центрі реабілітації та санаторного лікування. Але коштів для цього в родини бракує.

Директор Благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ніна Тарасенко пообіцяла допомогти у цьому. «Ми розуміємо, що усі зароблені гроші мама витрачає на лікування. А найбільший подарунок для нього – це книжка. Тому ми посприяли втіленню його мрії сьогодні і будемо допомагати з оздоровленням», - сказала благодійниця.

До слова, Благодійний фонд «Новий Луцьк» за час новорічно-різдвяних свят уже зробив багато гарних справ. Фонд став спонсором свята для дітей-сиріт, напівсиріт, з багатодітних сімей, лауреатів і переможців всеукраїнських конкурсів, фестивалів і олімпіад, яке відбулося в Палаці учнівської молоді.


Також благодійники надали 4 тисячі гривень мамі другокласника Богдана, у якого вроджений вивих обох стегон. Хлопчик уже переніс дві операції.

Окрім того, благодійний фонд Ігоря Палиці відгукнувся на проведення марафону «Бог багатий милосердям» і перерахував 5 тисяч гривень на рахунок Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України для підтримки неповносправних та малозабезпечених людей старшого віку.

Такі акції, як розповіла Ніна Тарасенко, знайшли відгук у серцях лучан. «Люди розуміють, співчувають, долучаються до допомоги. Таким чином відроджується притаманна українцям національна риса – благодійність, вміння відгукуватись на біль іншої людини, подати руку допомоги тим, хто її потребує. Адже благодійність є вагомою складовою духовної культури наших громадян», - запевнила директор фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Лучанин Показати IP 19 Січня 2012 10:45
Читав на волинській правді, що фонд допоміг ще одному маляті. Добре, що є лучани, які роблять добру справу!
Валентин Показати IP 19 Січня 2012 10:47
У нас мало хто звертає увагу на потреби маленьких діток, а їм так бракує тепла і ласки. Допомогоа їм - це свята справа. Так тримати!
Реаліст Показати IP 19 Січня 2012 10:57
попереду вибори - добре, що вибрали такий шлях!
бльо Показати IP 19 Січня 2012 11:07
Особі під псевдо Лучанин, Валентин, Реаліст. Три коментаря є, іллюзію одобрямсу створено, можна бігти до Палиці за "сладкім тузіком".
12345 Показати IP 19 Січня 2012 11:28
Хорошо, что тратят свои и "как бы не свои" деньги на такие подарки и акции. Во-первых, это приносит радость детям и их родителям, во-вторых, дети верят в чудеса и в добро. Но есть и обратная сторона медали. Почему "сильные мира сего" вспоминают о наших детях, стариках только накануне очередных выборов. Где они были два или три года назад? Как только выборы на носу, так все стают такими благодетелями, меценатами, спонсорами. А что будет после выборов у ВР? Давайте догадаемся?
Житель Луцька Показати IP 19 Січня 2012 11:45
Вже два роки мені помагає благодійний фонд. Певен, допомагатиме і після виборів
бльо до Житель Луцька Показати IP 19 Січня 2012 12:03
Цікаво як допомагає благодійний фонд два роки, якщо він створений менше року назад?
юрист до бльо Показати IP 19 Січня 2012 12:25
Допомагають і інші.Сьогодні СВЯТО.Зі Святом!
Yan Показати IP 19 Січня 2012 11:49
Насправді є набагато більше людей, які роблять для діток і не тільки на свято .Просто про них ніхто не пише.Не обов"язково зробити щось добре і написати про це в "Волинських новинах"
БЕЗ ГМО ! до Yan Показати IP 19 Січня 2012 12:30
Поддерживаю!!!
мама хворої дочки Показати IP 19 Січня 2012 12:20
Хай пишуть, більше пишуть і більше допомагають.Страшно залишитись сам на сам із хворобою дитини.
Yan Показати IP 19 Січня 2012 13:29
Не завжди цього ті люди які це роблять.Вони це роблять,тому що їм це болить чи щось подібне вони переживати в житті. В них немає цілі через добрі вчинки "пропіарити свою структуру".Дай Бог щоб кожен розумів і бачив проблкми інших людей.
Неважливо Показати IP 19 Січня 2012 14:03
Знаєте, як пише у Біблії: якшо хочеш зробити добре діло, то зроби, а якшо ти його робиш і пишеш про то який я добрий і хороший, то то вже не добре діло, а гнилий піар.
Іван Козолуп до Неважливо Показати IP 19 Січня 2012 15:51
100% правда!
Той хто читає біблію до Неважливо Показати IP 19 Січня 2012 18:01
БОГ всім суддя.
Віктор Показати IP 19 Січня 2012 14:33
А чому пишуть лише про благодійність депутатів, чи тих, хто прагне в депутати? У нашій фірмі щомісяця проходить збір коштів на різні потреби будинку дитини. Знаю іще кілька підприємств, працівники яких займаються благодійністю постійно. А ще на луцькому форумі теж люди згуртувалися для допомоги дитячому відділенню лікарні. Чому про це ніхто не пише? Може тому, що ця благодійність робитсья саме для благодійності, а не з якоюсь корисливою у тому метою?
Андрій Показати IP 19 Січня 2012 17:55
Я на Водохреща скажу Палиці спасибі! Зробив Палиця для Луцька багато!!!
smelnyk Показати IP 19 Січня 2012 23:40
Хворим і тим дітям, що потребують допомоги бажаю якомога частіших виборів, вибачайте за чорний гумор вибачайте, але нажаль така реальність. А Пані вічалковській респект і повага! то мій колишній викладач із загальної психології, і просто приємна жінка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus