USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Збирають гроші 14-й бригаді: в центральному парку Луцька – патріотична подія. Фото

5 Червня 2022 17:19
Атмосферну патріотичну подію влаштували у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки в Луцьку. Благодійний захід «Маленькі патріоти» проводять задля спільної мети, а саме – для збору коштів на потреби 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Дійство організували з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, який відзначали 1 червня.

Сьогодні в парку діє безліч дитячих атракцій: тут і спортивні локації з лабіринтами, смугами перешкод, квестами, і майстер-класи з малювання чи настільних ігор, і фейс-арт, і ярмарок сувенірної продукції, де можна придбати все, що завгодно (іграшки, наліпки, футболки, пазли, солодощі), і анімаційні програми, і патріотичні фотозони.

Як розповіли організатори заходу з департаменту молоді та спорту Луцької міської ради, зараз ми як ніколи потребуємо координації всіх зусиль для наближення нашої перемоги, тому установи, що працюють із молоддю, волонтерять та влаштовують акції чи благодійні заходи. Нині кожен робить те, що вміє.

Подібний захід зі збору коштів 14-й бригаді організовували на початку травня. Тоді на благодійному марафоні «Наближаємо перемогу» вдалося зібрати понад 53 тисячі гривень.

Читати ще: «Наближаємо перемогу»: в центральному парку Луцька – марафон зі збору коштів 14-й бригаді

Нині департамент молоді та спорту вчергове вирішив провести благодійний захід, аби містяни могли корисно і творчо провести час, а також показати, що українці – волелюбна й сильна нація.
Як розповів директор департаменту Володимир Захожий, усі заходи нині відбуваються під гаслом «Наближаємо перемогу».

«Перший захід ми провели в травні, як тільки погода дозволила влаштовувати події такого масштабу. Такі заходи мають на меті не тільки збір коштів, а й підтримку людей, адже зараз важко всім, особливо діткам. Ми розташовуємо в парку локації, де діти можуть розважитися, отримати гарні емоції. Сьогодні продовжуємо наш благодійний марафон, який буде складатися також із наступних заходів. До нас долучилося багато партнерів. При вході в парк триває концерт. Далі продають сувенірну продукцію, розміщено спортивні та розважальні локації. Це і катання на байдарках, і лазертаг», – зазначив він.

Усі кошти, виручені під час події, передадуть військовим із 14-ї бригади на закупівлю тепловізорів, коліматорів тощо.

«Ми щиро тішимося співпрацею в місті, що міський голова Ігор Поліщук сприяє у проведенні таких заходів і всі департаменти та управління міської ради доєднуються до організації таких подій. Разом ми маємо гарні результати. На кожному такому ярмарку збираємо 50-70 тисяч гривень, які спрямовуємо на підтримку наших хлопців і дівчат із тероборони та ЗСУ», – сказав Володимир Захожий.
Благодійне патріотичне дійство відбувається за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». За словами директора департаменту молоді та спорту, Фонд допоміг, зокрема, закупити всі необхідні матеріали для майстер-класів (наприклад, фарби, пластилін, фетри, папір тощо).

«Одним із найактивніших партнерів є саме Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Ми дуже вдячні голові правління Фонду Катерині Шкльоді, яка завжди підтримує нас у проведенні таких заходів», – наголосив Володимир Захожий.
Катерина Шкльода додала: благодійний марафон приурочено до Міжнародного дня захисту дітей. Фактично, ця подія закриває тиждень заходів, присвячених дітям.

«Сьогодні дуже важливо пам’ятати, що діти теж хвилюються, вони розуміють усе, що відбувається, чують розмови батьків… Діти зараз позбавлені можливості відвідувати школу, дитячі садки, гуртки, тому дуже важливо дбати про них, допомагати їм розвиватися. Такі заходи, які скеровані до наших дітей і, до того ж, мають благодійну мету, потрібно проводити, адже психологічний стан дітей – це відповідальність дорослих», – зауважила вона.
Окрім ярмарку, фотозон чи локацій із розвагами для дітей, організатори подбали про культурну програму. Протягом усього дня на головній сцені заходу «Маленькі патріоти» виступають танцювальні, вокальні та театральні колективи.

Серед партнерів – Патрульна поліція Волинської області, Пласт на Волині, Волинська обласна бібліотека для юнацтва, ГО«Інститут транскордонних ініціатив», Луцький міський молодіжний центр, Молодіжна рада Луцька, Молодіжний центр Волині, ВОГО «Центр розвитку особистості», «Творчий калейдоскоп», Волинський центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства, Волинський молодіжний центр YouthСфера тощо.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus