USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Збитків – на понад 200 тисяч гривень: на Волині екологи борються з браконьєрами

18 Червня 2022 19:40
Протягом нерестового періоду волинські екологи провели 55 рейдів щодо недопущення незаконного вилову риби, дотримання встановлених обмежень під час нерестового періоду на території водних об’єктів Волинської області.

До адміністративної відповідальності притягнули 38 порушників. Загальна сума розрахованих збитків – 203141 грн. Про це повідомляють у Державній екологічній інспекції Волинської області.

Серед найрезонансніших порушень – незаконний вилов риби на річці Цир у Камінь-Каширському районі, до якого причетні двоє порушників. Сума завданих збитків – 60486 грн.

А на озері Волянське гідрологічного заказника місцевого значення «Залухівський» Ковельського району було зафіксовано незаконне полювання на тварин, у тому числі й занесених до Червоної книги України. Розмір відшкодування збитків, заподіяних порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, становить 121129 грн.

Окрім того, в результаті обстеження озера Світязь, затоки Лука на території Шацького національного природного парку, працівники інспекції у Волинській області виявили і вилучили з води 19 незаконних знарядь вилову риби, власників яких на місці не було встановлено. Одночасно вилучено 21 знаряддя вилову риби (4 мережі та 17 ятерів), власників яких також на місці не було встановлено, але кожне знаряддя вилову риби мало бирки для меліоративного вилову риби Шацького національного природного парку.

З усіх витягнутих з води 40 знарядь вилову риби вилучено 53 кг сомика карликового. Сума розрахованих збитків становить 1590 грн.

Також за участі працівників інспекції спільно із правоохоронними органами на території озера Пулемець Шацького НПП виявлено громадянина, який незаконно ловив рибу – 146 одиниць карася сріблястого та 26 одиниць ляща. Сума розрахованих збитків становить 12206 грн.

13 та 14 червня зафіксовано факт незаконного вилову риби на Світязі, виявлено і вилучено 44 ятери. Рибу вилучили та випустили у воду.

Екологи наголошують: на водосховищах Волині до 20 червня триває нерестова заборона, до 10 липня – на придаткових водах річок та непроточних озерах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 18 Червня 2022 19:50
під час воєнного часу, браконєри прирівнюються до диверсантів і заслуговують на 10-15 років лагерів..
Богдан Показати IP 19 Червня 2022 17:43
Приїдьте в Цевеличі Локачинської громади,перевірте водосховище,орендатор ловить в нерестовий період,сітки кілометрові.Говорять там якийсь СБУшник покровитель орендатора,перевірим яка ви влада?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus