USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Збитки від протестів «жовтих жилетів» у Франції оцінюють у мільярди євро

10 Грудня 2018 15:38
Влада Франції поки може лише попередньо оцінити збитки, які протести «жовтих жилетів» завдали економіці країни, але вже зараз очевидно, що вони величезні, пише theБабель з посиланням на BBC.

Днями газета Le Parisien повідомила, що в Парижі за час протестів було спалено близько 50 автомобілів, а десятки підприємств розгромлено протестувальниками, причому деякі з них ще й розграбовано. Влада міста стверджує, що вуличні сутички завдали мільйони фунтів шкоди.

7 грудня французька федерація роздрібної торгівлі повідомила, що рітейлери втратили близько €1 млрд з 17 листопада — дати початку протестів. Також минулого тижня, до протестів 8 грудня, міністр фінансів Франції Бруно ле Мер заявив, що обсяг торгівлі в секторі ресторанного бізнесу в період протестів скоротився на 20—50%.

«Зазвичай бізнес іде добре напередодні різдвяних свят, але тепер це справжня катастрофа для бізнесу, це катастрофа для нашої економіки», — сказав ле Мер журналістам під час туру паризьким районом, постраждалим від протестів.

За його словами, підприємствам, які постраждали від насильства, рахунки за збитки повинні покриватися «державою, солідарно зі страховиками.

А голова конфедерації малого і середнього бізнесу Франсуа Асселін заявив газеті Journal du Dimanche, що в сумі протести у Франції можуть обійтися країні в €10 мільярдів.

Через протести в Парижі припинило працювати багато культурних та туристичних об'єктів. Зазначимо, що в четвер, 6 грудня, з метою охорони безпеки студентів та персоналу було зачинено навіть університет Сорбонна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus