USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Торгові мережі Казахстану оцінили збитки від мародерів у $57 мільйонів

7 Січня 2022 16:11
Союз торгових мереж Казахстану попередньо оцінив збитки від мародерів у 25 мільярдів теньге (близько $57 мільйонів).

Про це повідомляє Бабель.

Ритейлери оцінили свої приблизні втрати за останні три дні, але впевнені, що вони зростатимуть.

Поки точно відомо, що в Алмати та інших регіонах Казахстану постраждали 23 магазини Magnum (12 з них розграбовані), 14 магазинів побутової техніки «Технодім» в Алмати і Талдикоргані, пограбовано в Алмати 11 магазинів Sulpak і 7 магазинів Alser.

В Уральську, Алмати і Шимкенті постраждали до 25 магазинів мережі «Спортмайстер» і Ostin. В Алмати також постраждали 8 магазинів косметики Mon Amie, «Інтертоп», «Еврика» та 11 магазинів Kimex-Gracie.

Найбільших втрат зазнала мережа Magnum — її збитки оцінили мінімум у 8,5 млрд теньге ($19,5 млн).

Під час заворушень в Алмати мародери пограбували ювелірний магазин відомої казахської блогерки Гульназ Махметової. Вона розповіла, як допомагала протестувальникам водою, продуктами, транспортом та ліками, а в підсумку отримала таку «подяку».

Місцеві ЗМІ повідомляють про поодинокі випадки мародерства і зараз. Демонстранти і мітингувальники намагаються організувати загони самооборони для захисту майна. Деякі активісти стверджують, що мародерів може використати влада, щоб дискредитувати весь протест.

Нагадаємо, вже кілька днів у Казахстані проходять протести. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ. Громадяни вимагали відставки президента з урядом та виступили проти корупції.

Протестувальники захопили стару резиденцію президента та увірвалися до будівлі мерії Алмати. Штурми адмінбудівель відбуваються і в інших містах, зокрема в Актобі.

На тлі протестів по всьому Казахстану з країни почали активно вилітати приватні літаки.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки і планує «діяти жорстко». Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів іде у відставку.

Через масові протести в Казахстані аеропорти припиняють свою роботу, і скасовують рейси. Як повідомляють місцеві ЗМІ, мітингувальники захопили будівлі аеропорту в Алмати.

Головний опозиціонер Казахстану Мухтар Аблязов в ефірі каналу Ахметова заявив, що головна мета протестів – повне повалення режиму Нурсултана Назарбаєва і жодних переговорів із владою не буде.

Через протести запровадили режим надзвичайного стану по всій країні, а мітингувальники повалили пам'ятник експрезиденту Назарбаєву.

Нагадаємо, 6 січня у ЗМІ опублікували відеоролик, як Росія перекидає в Казахстан військову техніку. У Росії підтвердили введення військ в Казахстан
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Січня 2022 16:24
Трупів не рахують, невідомо скільки вбили мирних людей,а от гроші за один день порахували з усіх магазинів.Ось вам цінності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus