USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Здати Крим могло лише керівництво країни», – Лукашенко

6 Серпня 2020 21:51
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що на місці української влади в 2014 році воював би за Крим.

Про це він сказав в інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону, пише НВ:

«Ви безладно і безглуздо ставилися до території, поставилися до Криму. Я сам часто ставив себе на місце ваших керівників. Якби в мене навіть клаптик землі спробували забрати - звичайно (воював би, - НВ). Там би лягли вже тисячі людей. Крим - перлина! Це ж твоя земля, твої люди - як ти міг не воювати?».

Гордон відповів, що Олександр Турчинов, який в той час тимчасово виконував обов'язки президента, сказав йому, що Україні «було нічим обороняти Крим».

«Хіба не було пістолетів і автоматів? Не було артилерії в Криму?» - парирував Лукашенко.

Журналіст процитував слова Турчинова про те, що в такому разі довелося б «стріляти в росіян».

«Звідки він знає, що там росіяни були? Там були люди, які прийшли захопити твою територію! Стріляти - це остання справа. Він же до стрілянини нічого не зробив. Він повинен був їх затримати - вручну, врукопашну, з лопатами, з ножами, з палицями... Але коли неможливо - тоді бери зброю і стріляй».

На думку Лукашенка, «здати Крим могло лише керівництво країни». Він підкреслив, що якби тоді українська влада зайняла жорстку позицію, «не було б ніякої стрілянини».

«Щоб стріляти в росіян, треба, щоб вони в тебе почали стріляти. Ніколи росіяни не почали б в Криму стріляти. Але "зелені чоловічки" висадилися і пішли до перешийку... під ваші оплески. Оточили кілька ваших баз - а ви навіть не повилазили з цих баз. Хіба так захищають свою землю?» - додав білоруський президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Пастор лицекурячегуз Показати IP 6 Серпня 2020 22:11
А Бог каже : "Не убий!"
007 Показати IP 6 Серпня 2020 22:45
Турчинова давно посадити потрібно за розтрату і деребан
Таки так Показати IP 6 Серпня 2020 23:44
Правду каже....
Krimson King Показати IP 7 Серпня 2020 07:14
Бацька жжот ! Але рейтинг його в Білорусі вже не буде вище 10% . А про Крим каже правду, Турчинов дуже очканув, здав Крим ні за цапову душу, треба було москалям дати п......й !
Радувець Ларіса Показати IP 7 Серпня 2020 08:31
Чому ж не повилазили ??!! пісеньку проспівали і героя України отримали замість трибуналу
Сині Шаровари Показати IP 7 Серпня 2020 08:42
а як же герой України Мамчур,який,співаючи гімн,здав військову базу без єдиного пострілу?
Andriy Показати IP 7 Серпня 2020 10:58
Знову скоро вибори, купа "хекспертів".... А потім пісні про важку долю...
Том Показати IP 7 Серпня 2020 12:07
Просто так вони не здали Крим. Отримали певні блага для себе та ще щось. Паралель - за Крим не мали чим воювати, а на Донбасі вже мали, при чому через короткий проміжок часу. Майдан став стартом для розвалу держави.
zlotniy до Том Показати IP 7 Серпня 2020 22:58
Що ви несете? Там мали як воювати там не мали... Окупація Криму почалась ще 20 лютого, ніякої військової сили в країні не було як мінімум до літа. Плюс зрадники як серед командування так і серед особового слкаду в Криму.. І то на схід спершу пішли спецпризначенці і добровольці без серйозних засобів, в тапках і на камазах обшитих листовим металом... Чим скжіть мені, чим ви збирались воювати в Криму? Не треба знімати відповідальності за окупацію з самих окупантів...
Павлик Морозов для K Показати IP 7 Серпня 2020 14:08
Я не згідний з коментарем "Багряного Кінга", що О. Г. Лукашенко має підтримку у себе в Білорусії всього 10% населення. Ось побачите 09 серпня 2020 року підтримка населення Білорусії буде 75% і не менше. Білорусія знову вибере Лукашенка. Тому, що такого бардака як у нас в Україні білоруси собі не бажають. Вони вірять Лукашенку. Це українці нікому вже не вірять, а роботяще населення України розбігається по всьому світу за роботою та достойною зарплатою. Для довідки: в Білорусії мінімальна пенсія по віку в два рази більша за нашу українську мінімальну пенсію.
скептик до Павлик Морозов для K Показати IP 7 Серпня 2020 21:47
білоруси так само заробляють в польщі
zlotniy до Павлик Морозов для K Показати IP 7 Серпня 2020 23:09
По перше, не Білорусія а Білорусь, по друге, ви точно не знайомі з реальними настроями населення. Які 75%? Це за парєбріком якраз такі цифри люблять малювати...
Українець Лукашенко Показати IP 7 Серпня 2020 14:57
Яскравий приклад як можна бути патріотом і не красти і Заходу не лизати!
скептик до Українець Лукашенко Показати IP 7 Серпня 2020 21:48
ну да, пуцькіну лизати солодше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus