USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Зелена толока: у Луцьку медики і лісівники висадили біля перинатального центру понад 200 рослин

17 Квітня 2019 16:40
За ініціативи Волинської обласної ради лісівники та колектив Волинського обласного перинатального центру організували спільну толоку, в рамках якої озеленили територію перед медзакладом. Тепер під вікнами центру ростимуть ялини, ялівець, туї та інші рослини, яких висадили більше 200 одиниць.

Ініціатива озеленити таким чином територію належить заступниці керуючого справами, керівниці відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирославі Якимчук, яка звернулась з цією пропозицією до керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Слід подбати і про облаштування приміщень медзакладу і про його екстер’єр. Рослини милуватимуть око не лише відвідувачів перинатального центру, а й всіх лучан», – зазначає Мирослава Якимчук.
Лісівники ідею підтримали та виділили необхідні саджанці і самі долучились до озеленення. Начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс зазначає, що перинатальний центр – це унікальний об’єкт, тому лісівники вирішили внести свою лепту в його розвиток та залишити добру пам’ять майбутнім поколінням.

«До участі долучився Волинський селекційно-насіневий центр, Ратнівський і Ковельський стаціонарні розсадники. Привезли ялину блакитну, ялівець, туї – загалом більше 200 дерев. Згодом наші спеціалісти допоможуть і в догляді за ними, навчать правильно їх зберігати та вирощувати. Відтак, медзаклад буде не лише корисний, а й озеленений», – пояснює Борис Бабеляс.
Виконувач обов’язків гендиректора Волинського обласного перинатального центру Ірина Горавська розповідає, що проект, якому немає аналогів в Україні, дозволить суттєво покращити демографічну ситуацію в області, яка останнім часом тільки погіршується – якщо природний приріст населення в 2014 році становив 0,8%, то в 2017 впав до від’ємного показника -1,6%.

Ірина Горавська зазначає, що чимало коштів як на будівництво перинатального центру, так і на його оснащення виділили саме з обласного бюджету Волинської області. Рада і її очільник Ігор Палиця, зі слів Ірини Горавської, докладають чималих зусиль, аби унікальний медзаклад був максимально сучасним і комфортним для породіль та діток.
Мирослава Якимчук додає, що левову частку коштів з державного і обласного бюджету вдалось отримати саме за особистого сприяння голови Волиньради.

Зокрема, завдяки домовленості Ігоря Палиці з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом в 2017 році область вже отримала 64,4 млн (45 млн з держбюджету та 19,4 з Державного фонду регіонального розвитку), після чого хід робіт у Луцьку особисто проінспектував очільник уряду. Ще 10 мільйонів виділили у 2018 році, а фонд Віктора Пінчука у відповідь на звернення Ігоря Палиці пообіцяв профінансувати купівлю обладнання на 6,5 мільйона гривень.

«Робиться все для того, аби відкрити унікальний комплекс, аналогів якому нема в Україні. Встановлено обладнання і всі з нетерпінням чекають відкриття. Голова Волиньради Ігор Палиця доклав всіх зусиль. Сподіваємось, вже скоро заклад почне свою роботу, в мам будуть народжуватись здорові дітки, і батьки будуть щасливими», – зазначила Мирослава Якимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus