USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Зеленський обговорив долю Марківа із прем’єром Італії

24 Липня 2019 23:08
Президент України Володимир Зеленський висловив стурбованість невиправдано жорстким вироком італійського суду нацгвардійцю Віталія Марківа та наголосив на важливості неупередженого розгляду цієї справи Апеляційним судом.

Про це Зеленський заявив під час телефонної розмови з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джузеппе Конте, повідомляє пресслужба глави держави.

«Він висловив стурбованість невиправдано жорстким рішенням суду та підкреслив важливість неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом», – йдеться в повідомленні.

Глава держави запропонував Конте правову допомогу України у проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі.

Також, за даними пресслужби, співрозмовники обговорили розвиток торговельно-економічних відносин двох країн та міжлюдських контактів. Президент переказав запрошення Президенту Італійської Республіки відвідати Україну з візитом.

Крім того, глава держави подякував Італії за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, відзначивши важливість збереження режиму санкцій щодо РФ як дієвого механізму забезпечення виконання Москвою Мінських домовленостей.

Своєю чергою Конте привітав Зеленського з переконливою перемогою на виборах.

Як повідомлялося, італійський суд 12 липня оголосив вирок нацгвардійцю Віталію Марківу, засудивши його до 24 років ув’язнення.

Марків перебуває за ґратами з 30 червня 2017 року, коли його заарештували в аеропорту Болоньї. Його звинуватили у вбивстві за попередньою змовою з групою осіб італійського фотографа Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова. Вони загинули внаслідок мінометного обстрілу 24 травня 2014 року біля підніжжя гори Карачун під Слов’янськом, на контрольованій тоді бойовиками території.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав несправедливим і ганебним рішення італійського суду про засудження нацгвардійця Марківа до 24 років ув’язнення. Він заявив, що це рішення буде оскаржене.

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ і Генпрокуратурі України терміново зайнятися питанням повернення на Батьківщину нацгвардійця Марківа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 24 Липня 2019 23:20
Краще промовчав би, як після пострілу в телеканал... На Донбас (з обох сторін) з усього світу їдуть різні @@@@ НА САФАРІ, тільки на людей. І нічого за це не буде?!
Євро Показати IP 24 Липня 2019 23:28
В Італії влада на суд тиснути не буде.
Тре мінєти Показати IP 24 Липня 2019 23:34
Може кусок труби ГТС їм віддати?
Тре мінєти Показати IP 24 Липня 2019 23:43
Але на що?
Навуходоносор Показати IP 25 Липня 2019 17:47
Наши политики не перестают удивлять: никакой западный политик не обсуждает решение суда своей страны! Если он только позвонит туда и попытается что-то объяснять, что, мол, вы, граждане судьи засудили неверно кого-то - на другой день ему кырдык. Это же не Печерский суд Киева!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus