USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

«Нічого про Україну без України». Зеленський та Байден провели телефонну розмову

3 Січня 2022 09:25
2 січня Джо Байден провів телефонну розмову із Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому, передає Бабель.

«Президент Байден підкреслив прихильність Сполучених Штатів та їхніх союзників і партнерів принципу «нічого про Україну без України», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Байден чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати та їхні союзники та партнери дадуть «рішучу відповідь», якщо Росія вторгнеться в Україну. Президенти висловили підтримку переговорам між США та Росією через Раду НАТО — Росія та через Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), які стартують 10 січня.

Байден також підтвердив відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України. Він підтримав заходи, спрямовані на деескалацію напруженості на Донбасі, а також «активну дипломатію», спрямовану на імплементацію Мінських домовленостей для підтримки «нормандському формату».

Зеленський, своєю чергою, заявив, що розмова з Байденом доводить «особливий характер відносин». «Обговорили спільні дії та дії партнерів зі збереження миру в Європі і недопущення подальшої ескалації, реформи та деолігархізацію. Цінуємо непохитну підтримку», — написав президент у Twitter.
30 грудня, відбулась розмова Байдена із президентом Росії Володимиром Путіним: говорили про неприпустимість ядерної війни, санкції та можливість переговорів. Лідери домовилися продовжити діалог після Нового року.

Попередня розмова Зеленського і Байдена відбулась 9 грудня. Тоді президенти обговорили нарощування російських військ на кордоні з Україною. Лідери країн обговорили нарощування Росією військ біля східного кордону України.

США і Росія домовилися провести переговори про «гарантії безпеки» для РФ 10 січня — США акцентують на тому, що не прийматимуть ключових рішень за спинами союзників. 12 січня Росія проведе переговори з НАТО. «Ширша регіональна зустріч» за участю Москви, Вашингтону та низки європейських країн призначена на 13 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
уважний Показати IP 3 Січня 2022 10:09
"спрямовану на імплементацію Мінських домовленостей для підтримки «нормандському формату»" А на це хтось звертає увагу чи то чергове бла-бла? Саме через недотримання цих домовленостей і триває напруга!
Семен Показати IP 3 Січня 2022 12:13
«НІЧОГО ПРО УКРАЇНУ БЕЗ УКРАЇНИ». І до чого цей заголовок? Невже Україна теж прийматиме участь у переговорах 10 січня? Звісно що ні. А от виконувати те що там буде прийнято таки буде.
Коротше Показати IP 3 Січня 2022 16:12
Така сама лірика, як Вовина новорічна промова - казочка.....
Анонім до Коротше Показати IP 3 Січня 2022 17:19
А що? зе відчув себе тама(,,,)дою-як цар за столом серед челяді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus