USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зеленський підписав закон про запровадження аудиту безпеки автомобільних доріг

14 Листопада 2019 08:30
Відповідний документ вносить зміни до законів України «Про дорожній рух» та «Про автомобільні дороги» з метою впровадження положень європейських директив. Все це необхідно для підвищення безпеки на дорогах та зменшення кількості ДТП.

Впровадження норм закону дозволить підвищити безпеку на дорогах, знизити рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП, а також сприятиме інтеграції автомобільних доріг загального користування України в міжнародну дорожню мережу, повідомляє сайт президента, пише 24 канал.

Серед іншого, документ запроваджує аудит безпеки автодоріг на стадії їх проєктування, після введення в експлуатацію та перевірку їх безпеки під час експлуатації. Законом передбачена обов’язковість проведення аудиту на міжнародних і національних автомобільних дорогах.

Очікується, що закон сприятиме створенню умов для будівництва безпечної дорожньої інфраструктури, зокрема шляхом залучення європейських фондів та інвестицій, допомагаючи створювати нові робочі місця.

Скільки це коштуватиме українцям

Вартість проведення аудиту безпеки автомобільних доріг становитиме приблизно 5-10% від витрат на проєктування, або менше ніж 5% від витрат на будівництво. Оскільки витрати на проєктування становлять приблизно 5-6% від загальної вартості проєкту, то наступні вигоди від безпечного руху (зменшення кількості ДТП з тяжкими наслідками) значно перевищують витрати на ці заходи.

Відповідний законопроєкт Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому 17 жовтня. На думку депутатів, його реалізація призведе до зниження соціальних витрат від наслідків дорожньо-транспортних пригод.

До слова, на Україну чекає відновлення доріг, оновлення залізничного транспорту і запуск нових маршрутів, впровадження електронного квитка на весь транспорт, збільшення утричі річкових перевезень, будівництво нових аеропортів та пошуки інвестора для Укрпошти. Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів про плани міністерства на найближчі роки.

Як працюватимуть над дорогами?

у 2020 році планують відновити 4000 км доріг;

на дорожню інфраструктуру уряд планує виділити 73 мільярдів гривень, що майже на 40% більше, ніж у попередні роки;

акцент на будівництві якісних доріг до опорних шкіл, лікарень та інших соціальних об’єктів у регіонах;

продовження запровадження сучасних систем контролю, зокрема зважування вантажівок в русі;

збільшення фінансування програми безпеки удвічі – до 3,2 мільярда гривень. У міністерстві сподіваються, що це дасть можливість на 30% знизити аварійність на українських дорогах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Листопада 2019 09:43
Коротше, суть всього - збрити ще грошей, що одна стаття непрямих витрат. Гроші невідомо кому, невідомо за що. Який аудит на стадії проектування, якщо обов'язкова експертиза проекту? Який аудит при будівництві, якщо є технагляд? Який аудит при експлуатації, якщо обов'язковий огляд доріг двічі на рік?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus