USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Зеленський: «Після удару по площі Свободи в Харкові Росія – це держава-терорист»

1 Березня 2022 12:51
Президент України Володимир Зеленський висловився про атаку на майдан Свободи в Харкові, внаслідок якої постраждали близько 20 осіб і було знищено декілька будівель.

«Харків. Удар крилатої ракети в найбільшу площу Європи. Площу Свободи. Десятки жертв. Ось така ціна свободи. Ось такий ранок народу України», – сказав Зеленський у ранковому відеозверненні.

Він повідомив, що атака відбулася з Бєлгорода – російського міста, розташованого за 40 км від російсько-українського кордону та за 70 км від Харкова.
«Український Харків та російський Бєлгород завжди були близькими містами. У багатьох сенсах. Навіть кордон між ними був умовний, тільки на мапах. Але точна не в душі. Тепер все змінилося. Після крилатої ракети, якою ударили по Харкову з Бєлгорода. Ракета, яка поцілила у площу свободи – обличчя нашого Харкова», – заявив президент.
Глава держави наголосив, що це не тільки воєнний злочин, а й терористичний акт.

«Це терор проти міста, терор проти Харкова, терор проти України. На площі не було військової цілі. Як в тих житлових районах Харкова, по яких б’ють з реактивно артилерії. Ракета у центральну площу – це відвертий, нічим не прикритий терор. Ніхто не пробачить, ніхто не забуде. Цей удар по Харкову є воєнним злочином, державним тероризмом Російської Федерації. Після такого Росія – це держава-терорист. Очевидно, має бути офіційно», – резюмував він.

Нагадаємо, вранці 1 березня в бік будівлі Харківської ОДА російськими військовими було здійснено ракетний обстріл. Близько 11 години речник ДСНС України у Харківській області Євген Василенко повідомив з місця про близько 20 загиблих осіб.

За його словами, люди знаходяться під завалами зруйнованої будівлі ОДА. З-під завалів рятувальники вже витягли 6 осіб. Попередньо інформували, що серед низ 1 дитина. Близько 20 осіб поранені внаслідок обстрілу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus