USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Зеленський присвоїв почесне найменування волинській бригаді

15 Жовтня 2019 07:00
У понеділок 14 жовтня, президент України Володимир Зеленський під час відвідання штабу Операції об’єднаних сил у Донецькій області, присвоїв почесне найменування 14 ОМБр, яка дислокується у Володимирі-Волинському.

Про це інформує пресслужба президента.

Так, Глава держави присвоїв почесне найменування «імені князя Романа Великого» 14-й окремій механізованій бригаді та почесне найменування «Херсон» – 11-й окремій бригаді армійської авіації.

Як зазначається у спільноті бригади у фейсбуці, президент вручив командиру 14 ОМБр полковнику Сергію Войченку стрічку з почесним найменуванням військової частини імені князя Романа Великого.

«З метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, високі показники в бойовій підготовці та з нагоди Дня Захисника України, Указом Президента України нашій військовій частині присвоєно почесне найменування імені князя Романа Великого», йдеться у дописі.

«Кожен із нас, солдат, сержант, офіцер нашої бригади, яка 6 рік поспіль самовіддано боронить державний суверенітет та цілісність України та Східному фронті, присягаємося бути гідними нашого небесного покровителя, Романа Мстиславича, Великого князя Київського, Володимирського, Галицького та Новгородського, засновника Волинсько-Галицького князівства, що «кидався на ворогів, як лев, і проходив їхні землі, як орел», вважався сучасниками наймогутнішим із давньоукраїнських князів і за життя не програв жодної битви!

Твердою рукою тримаючи зброю, з честю та гідністю, як велить серце воїна та вірність військовий присязі, під синьо-жовтими державними стягами, з вірою в Україну, пам’ятаючи та примножуючи військову велич князя Романа Великого та під покровом Матері Божої, ми будемо захищати рідну землю!» – пишуть у мережі.
Як повідомлялося раніше, під часробочої поїздки в Донецькій області Володимир Зеленський вручив державні нагороди українським бійцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
51 -а незнаменита Показати IP 15 Жовтня 2019 07:19
До чого воно
Макар Показати IP 15 Жовтня 2019 09:27
Це типу як Тарас Шевченко навпроти СНУ ім. Лесі Українки...
Макар до Макар Показати IP 15 Жовтня 2019 10:29
Перепрошую прогріх в історії.... як обєднувач волинсько-галицьких земель справді доречне призначення імені 14 бригаді.
волинянин Показати IP 15 Жовтня 2019 09:47
найкращим визнанням буде повернення славної назви 51-ої
До волинянина Показати IP 15 Жовтня 2019 19:42
51-а незнаменита або знаменита аватарією ,бунтами та масовим дезертиством

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus