USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зеленський став лідером серед виборців з вищою освітою. Аналіз

9 Квітня 2019 15:27
Згідно з даними демографічного екзитполу, за кандидата в президенти Володимира Зеленського голосували виборці майже усіх вікових категорій та студенти. Тому портрет виборця Зеленського – переважно з вищою освітою (30,8%).

Таким чином, Зеленський лідирує за критерієм освіченості виборця у порівнянні з Петром Порошенком, за якого проголосували тільки 21,8% українців з вищою освітою і Юлією Тимошенко (11,7% освічених українців), передає Страна.

Студенти (респонденти з незакінченою вищою освітою) також віддали свої голоси Володимиру Зеленському (42,3%) в порівнянні з його опонентом Петром Порошенко (17,2%). І, навпаки, в групі виборців з незакінченою середньою освітою перевага кандидата Зеленського є мінімальною.

А ось Юлія Тимошенко має найбільшу підтримку серед респондентів з неповною середньою (20,4%), повною загальною середньою (16,5%) та середньою спеціальною (15,5%) освітою.

Загальна картина виборців з вищою освітою виглядає наступним чином: за Володимира Зеленського віддали майже 31% голосів, за Петра Порошенка – 22%, Юлію Тимошенко – 12%, Юрія Бойка – 9%, Смешко і Гриценко набрали по 8% голосів, Вілкул – 4 %, а у Ляшка – тільки 1,5% голосів від виборців з вищою освітою.

Нагадаємо, штаб кандидата в президентиПетра Порошенка випустив агітаційні матеріали, зокрема – білборди, на яких він зображений разом з президентом Росії Володимиром Путіним. Тим часом, у Луцьку роздають агітаційні газети із з подібним зображенням гаранта і президента країни-агресора.

На агітаційних плакатах розміщене фото Порошенка тет-а-тет з Путіним і гасло – «21 квітня. Вирішальний вибір». «Автори реклами «Думай» – подумали й вирішили... Харків, вул.Полтавський шлях». До слова, українське законодавство забороняє використовувати у рекламі зображення людей без їхньої письмової згоди, а у передвиборчій агітації – людей, які не є громадянами України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
321 Показати IP 9 Квітня 2019 16:16
повний неадекват може тільки голосувати за Петрушку. Ще таких сліпих виборців, я не пам'ятаю на всіх виборах. Вам в очі "ссють", на кожному кроці обкрадають, жодної реформи, яка була для народу, падіння економіки, втрата частини території, ціни, зарплати... а вам, мля, главно пі%%анути Кхаїна Ахресор.... %%ать вами легко управляти. Да жодна країна не всунеться на Україну, якщо її народ єдиний, а як продаються за 200 грн ради порох-а ТО ЩО ВИ ЗАХИЩАЄТЕ?????????????????????????????
Руслана Показати IP 10 Квітня 2019 13:40
порошенко давно дозволив реваншистам від агресора росії вернутись в Україну!!! Варто усвідомити те, якщо порошенко "пролізе" на другий термін, то Україну чекає диктатура і зачистки блогерів в стилі путіна!!! поки є час подумайте і придивіться до подій і слів влади! сьогодні порошенко ще більше давить на жалість людей, які вірять йому беззаперечно за подачки. Можливо є ідейні за нього? Не сперечатимусь. Але сьогодні почався бунт глав облдержадміністрацій , які не хочуть фальсифікувати 2 тур на його користь. Тому просимо прийти на вибори 21 квітня обов"язково!!! Проголосувати! Бюлетені не псувати!!! Давайте просто подумаємо про майбутнє своє і дітей та України!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus