USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Зеленський: В Україні майже 1900 міст і сіл потребують відбудови

4 Квітня 2023 23:00
Близько 1900 міст і сіл України потребують відбудови внаслідок російської агресії.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час зустрічі з членами Національної асоціації губернаторів США, передає кореспондент Укрінформу.

«...Майже 1900 міст і сіл нашої країни потребують відбудови. Школи й церкви, житлові будинки й підприємства, транспорт та електростанції... Усі ви добре знаєте, що таке після руйнівного торнадо відновити умови для життя. Ви це робите! Ми це робимо! Але після ударів людської стихії, людського зла, а не природного катаклізму», – наголосив глава держави.

Він зазначив, що відновлення України буде найбільшим у Європі економічним проєктом за життя кількох поколінь.

«І я вірю, що Америка буде з нами в цій відбудові! Ваші компанії, ваші робочі місця... Так само, як ви зараз із нами в обороні. Кому, як не вам, губернаторам штатів, знати, що насправді стоїть за словами «відбудова» й «оборона», – зауважив Зеленський.

Президент підкреслив, що росія розв’язала війну не так проти України, як проти свободи у Європі та світі загалом.

За його словами, мільйони українських сімей розірвані війною, мільйони людей змушені шукати в інших країнах захисту від російського терору, сотні українських міст і сіл спалені російською артилерією, ракетами, авіацією та іранськими дронами.

«Було місто Вугледар. 15 тисяч жителів. Агресор його спалив. Маріуполь. Більш як 400 тисяч жителів. росія залишила від нього самі лише руїни», – констатував глава держави.

Він наголосив, що в Україні заміновані тисячі полів, розбита частина економіки, тисячі людей примусово депортовані в росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus