USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зеленський відсторонив голову КСУ Тупицького на два місяці

29 Грудня 2020 20:02
Президент Володимир Зеленський відсторонив голову Конституційного суду України Олександра Тупицького на два місяці.

Про це повідомляє Офіс глави держави, передає УНІАН.

«Я підписую цей указ заради відновлення справедливості та вирішення конституційної кризи», – наголосив Володимир Зеленський.

Зазначається, що рішення було ухвалене після отримання та опрацювання фахівцями Офісу президента клопотання ОГП, підписаного виконувачем обов’язків генпрокурора, про відсторонення судді КСУ Олександра Тупицького від посади строком на два місяці.

Заступник керівника ОП Андрій Смирнов зазначив, що клопотання було скеровано на виконання ст. 154 Кримінального процесуального кодексу, яка передбачає, що посадові особи, призначені Президентом України, відсторонюються від посади за клопотанням прокурора, і рішення ухвалює Президент.

«Жодних застережень щодо можливості його розгляду та ухвалення відповідних рішень нами не було встановлено», – зауважив він.

Він також додав, що голові КСУ було повідомлено про підозру від Офісу Генпрокурора за статтями, які демонструють конфлікт інтересів.

Раніше Офіс генпрокурора оголосив Тупицькому про підозру у підкупі свідка та введенні в оману суду. Також ОГП направив клопотання Зеленському щодо відсторонення голови КСУ від посади на два місяці.

Водночас у Конституційному суді кажуть, що перелік причин, які є підставою для припинення повноважень, є вичерпними, і серед них немає указу президента. Тобто нинішнє рішення Зеленського, на думку КСУ, є незаконним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 29 Грудня 2020 20:20
зачем Владимир Зеленский самостоятельно, нехитро и наивно пишет себе уголовное дело? ну, объясните кто-то гаранту, что его 25% легитимности не хватит на оправдание абсолютного беззакония в его же действиях и словах объясните, пока не поздно
morpheus до Анонім Показати IP 29 Грудня 2020 21:19
Ви взагалі в курсі хто цей суддя і в чому сир-бор? У цього пана є незадекларована ділянка в Криму, а отже рішення про блокування обов'язково ЕД приймалось в умовах конфлікту інтересів. Також раджу ознайомитись із останнім розслідуванням Радіо Свободи і оприлюдненими там плівками за участю нашого героя, так вам можливо вдастся краще зрозуміти моральні і етичні принципи цієї людини. По Зеленському є багато питань, але те шобло із КС потрбіно уже гнати.
правдиваЯ Показати IP 29 Грудня 2020 20:43
Ну і поРадники у Зе :) Наробили справ, що незабаром самого Зе відсторонять!
5 до правдиваЯ Показати IP 29 Грудня 2020 21:18
Зловживання владою. Стаття.
Сталін Показати IP 30 Грудня 2020 07:09
В мене одне питання: коли тих продажних суддів почнут розстрілювати???
ЗБР Показати IP 30 Грудня 2020 09:28
При Пороху треба було це робити всі мовчали
Народна прокуратура Показати IP 30 Грудня 2020 15:24
Знов фото нашої бубочки, сонцесяйного Петра Тодосьовича Філюка !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus