USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Зеленський закликав Лукашенка передати Україні затриманих бойовиків ПВК Вагнера

5 Серпня 2020 15:11
Президент України Володимир Зеленський закликав президента Білорусі Олександра Лукашенка видати Україні затриманих російських найманців ПВК Вагнера, які воювали на боці терористів на Донбасі.

Телефонна розмова між лідерами сусідніх держав відбулася за кілька днів до президентських виборів у Білорусі та на тлі підготовки візиту Зеленського до Мінська, пише НВ.

«Сподіваюся, що підозрювані в терористичній діяльності на території України будуть нам передані для притягнення до кримінальної відповідальності згідно з чинними міжнародно-правовими документами», — заявив Зеленський після розмови з Лукашенком.

За словами Зеленського, він переконаний, що учасникам незаконних формувань на Донбасі не вдасться уникнути справедливого покарання.

Нагадаємо, що 29 липня стало відомо про затримання 33 бойовиків підконтрольної Кремлю неофіційної ПВК Вагнера в пансіонаті під Мінськом. У Радбезі Білорусі повідомили, що розшукують ще близько 200 бойовиків, які перебувають на території країни.

Влада Білорусі вважає, що ціллю бійців ПВК була дестабілізація ситуації в країні перед президентськими виборами, які повинні пройти 9 серпня. Їх підозрюють в підготовці масових заворушень, які можуть бути пов’язані з критиками президента Олександра Лукашенка Сергієм Тіхановським і Миколою Статкевичем.

Частина затриманих воювала на Донбасі на боці «ДНР» і «ЛНР». Україна буде клопотати про екстрадицію бойовиків, причетних до злочинів на території країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Корінний лучанин Показати IP 5 Серпня 2020 16:06
А муха вiд... не хоче
Лучанин Показати IP 5 Серпня 2020 16:54
Він хоч знає що з ними робити?
ага до Лучанин Показати IP 6 Серпня 2020 08:16
Відпустити,виправдати,передати-обміняти,-та навіть вони зможуть вільно втекти.21
Семен до Лучанин Показати IP 6 Серпня 2020 08:56
Віддасть Путіну
Луч Показати IP 5 Серпня 2020 19:58
100% лукашенко не піде проти путла

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus