USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Жартівник і розумник: як афроамериканець вивчив українську й став зіркою в Instagram

30 Травня 2020 07:00
23-річний студент зі США приїхав навчатися в Україну на лікаря. Джуда здобуває медичну освіту в Івано-Франківську.

Його сторінка в Instagram стала популярною завдяки цікавим розповідям про життя іноземця в чужій країні. Нині за блогером стежить 185 тисяч підписників.

Джуда навчається рідною для нього англійською мовою, але майже бездоганно опанував українську, чим і викликав захоплення користувачів соцмережі.

Афроамериканець ділиться розповідями про те, як йому вдалося вивчити надзвичайно складну українську мову, які труднощі виникали. Учить своїх підписників американському сленгу й відповідає на найрізноманітніші їхні запитання.

Крім того, хлопець дуже гарно співає та грає на гітарі, талановито виконує відомі українські пісні й неймовірно дотепно жартує. А ще опановує українську кухню й декламує віші Тараса Шевченка.
Джуда, який називає себе Юрою з Коломиї, народився на Віргінських островах (США). Невдовзі його сім’я переїхала у Детройт, що у штаті Мічиган, пише Znaj.ua.

Хлопець добре навчався у школі, особливо йому вдавалися точні науки. Після школи Джуда збирався вступати на інженера, оскільки його мрію – освіту лікаря – сім’я не могла собі дозволити. Річ у тім, що у США домінує платне навчання, яке піддається жорсткій критиці громадськості: студенти змушені влізати в борги, які сплачують протягом багатьох років, а соціальна мобільність фактично нівелюється. Стипендійних програм украй мало, а медична освіта вкрай дорога.
Однак батько Джуди дав йому пораду, нагадавши, що його тітка у 70-х навчалася в Україні – здобути фах медика тут набагато дешевше. Відтак юнак наважився вчитися за океаном.

Прибувши в Україну, Джуда твердо вирішив засвоїти українську мову. «Я відчував, що жити в цій країні і не знати мови – це є неповага до інших українців», – зізнається іноземець.
Проте слов’янська граматика давалася йому складно – він ледь не плакав від кількості відмінків, не міг правильно ставити наголоси. Однак тепер він може продемонструвати чудовий рівень мови як для іноземця. Більше того, у коментарях підписники зауважують, що хлопець володіє українською краще, ніж половина депутатів Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Луцьк Показати IP 30 Травня 2020 08:53
Клааааас! Молодець! Приклад для багатьох!
Лучанка Показати IP 30 Травня 2020 10:47
Класний чувак, респект
Виборець Показати IP 30 Травня 2020 15:49
Дати громадянство і в народні депутати !
Лучанка Показати IP 31 Травня 2020 23:38
Молодчина , старанний хлопець, значить сподобалась йому українська мова і Україна).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus