USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Їжу може отримати кожен: у місті на Волині відкрили соціальну їдальню

13 Квітня 2021 13:30
У Нововолинську почала діяти соціальна їдальня для нужденних.

Волонтери готують перші та другі страви для усіх, хто потребує допомоги, йдеться у сюжеті Суспільного.

Соціальна їдальня працює за адресою мікрорайон Шахтарський, 36.

Їжу нужденним почали роздавати 12 квітня о 12:00. «Український борщ з перцем болгарським, помідорами, морквою, капустою, все самі виростили. Також є бурячок із цибулькою, салат, сосиски і вермішель з маслом», – перелічує меню волонтерка Ірина Угринович.

«Благодійна їдальня працювала у Нововолинську з 90-х років, торік із початком карантину з 12 березня призупинила роботу», – розповіла Марина Єлева, яка долучилася до організації відновлення соціального проєкту.
Їдальня знаходиться у приміщенні місцевої громадської організації, працюватиме через день з 12:00 до 15:00, з наступного тижня – щодня крім вихідних.

«У грудні ми проводили аукціон для відновлення цієї їдальні: продавали лоти (похід на каву з людьми, пробіжки). Назбирали 12 тисяч, частково вклалися в ремонт, потім зібрали ще 6 тисяч гривень», – каже Марина Єлєва. Щомісяця їдальня отримуватиме 5-6 тисяч грантових коштів, їх витрачатимуть на оплату комунальних послуг та закупівлю продуктів.

Їжу може отримати із собою будь-хто, хто потребує. Є одне обмеження, яке діє для людей в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, кажуть волонтери. За першу годину роботи у соціальну їдальню прийшло 5 людей. Щодня організатори готові нагодувати орієнтовно 20-30 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Квітня 2021 14:43
Та їдальня вже багато років там. Що ви там відкрили?
Свіданутий Показати IP 13 Квітня 2021 21:22
Нарешті і в нас як у Європах та Америках!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus