USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Житло, одяг та соціальна їдальня: як Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає переселенцям

22 Березня 2022 17:00
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» одним із перших на Волині став місцем, де допоможуть вимушеним переселенцям з міст та сіл нашої країни, де відбуваються бойові дії. Фонд допомагає переселенцям знайти житло, а також намагається забезпечити людей їжею та одягом.

Про це в ефірі телеканалу 1+1 під час загальнонаціонально марафону #UAразом розповіла голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.

Читати ще: Ні війні! Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» виділив 30 млн грн на гуманітарну допомогу

З її слів, до вчорашнього дня на Волинь приїхало 13 тисяч осіб, а за той самий день було зареєстровано ще 2500 людей.

«Ми підшуковуємо їм житло, допомагаємо продуктами харчування, допомагаємо з одягом. У Луцьку влаштовано кілька пунктів допомоги. Від завтрашнього дня ми спільно з міською радою запускаємо проєкт соціальної їдальні, де вимушені переселенці зможуть безплатно повноцінно харчуватися.

Читати ще: У Луцьку за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» відкриють їдальню для переселенців

Також плануємо працювати з дітками, зокрема це психологічні кімнати. Окрім того, переселенців потрібно долучати до навчальних та робочих процесів. Ці люди не лише втратили все, а й відчувають себе трішки соціально відірваними, їм потрібна і психологічна, і соціальна адаптація», – зазначає Катерина Шкльода.

Читати ще: «Нас там чекають…» Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» щоденно відправляє в гарячі точки гуманітарну допомогу

Також вона повідомила, що від Фонду «Тільки разом» працюють волонтерські штаби, в яких переселенці зможуть отримати допомогу.

«У нас працює дуже багато волонтерських штабів, які отримують допомогу з-за кордону. У кожному волонтерському штабі можна отримати продуктовий набір, одяг та засоби особистої гігієни. Також ми закуповуємо продукти харчування від Фонду та передаємо у ті міста, які сьогодні на межі гуманітарної катастрофи. Це ті продукти харчування, які не можна отримати з-за кордону: крупи, тушонка, олія. Наразі це найнеобхідніше, адже переселенці зможуть це приготувати у тих тимчасових домівках, які вони отримали сьогодні.

Читати ще: «У кожного своя передова». Катерина Шкльода – про благодійний фронт Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Це той мінімум, який ми можемо забезпечити. Ми спілкуємося з переселенцями щодня та вивчаємо їхні потреби, аби розуміти, як їм далі допомагати», – резюмувала Катерина Шкльода.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus