USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Журналісти чотирьох країн борються за кубок пам’яті Клімчука в Луцьку

30 Березня 2019 14:42
В обласному центрі Волині триває Міжнародний відкритий турнір із футзалу серед команд журналістів України, Білорусі, Литви та Польщі, які представляють Луцьк, Мінськ, Вільнюс та Люблін відповідно.

Змагання відкрили 30 березня у Волинській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі за участі міської та обласної влади, Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку, Форуму українських журналістів, Спортивної асоціації працівників засобів масової інформації Волині, а також членів родин покійних Надзвичайного і Повноважного посла України, голови Волинської облради та Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука та заслуженого журналіста України Юрія Яцюка.

Останніх вшанували хвилиною мовчання.
Згодом до усіх присутніх звернулися з вітальними словами посадовці.
«Це непересічна подія для кожного політика, якого пам’ятають, люблять, яким гордяться. Борис Петрович (Клімчук, – ВН) був потужним керівником не тільки області, він був керівником всеукраїнського та навіть міжнародного масштабу. Він таким і залишається. По-іншому бути й не може», – зазначив голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко.
Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, своєю чергою, зауважив: «Дійсно, сьогодні прекрасний футбольний турнір. Прекрасний, тому що він зібрав представників дружніх братніх країн і присвячений пам’яті видатної людини, великого політика. Борис Петрович був неймовірно харизматичним, креативним, всі відчували його неймовірно високий рівень, його масштаб… Усе життя він працював заради Волині, і це всі відчували, відчувають і ще довго будуть відчувати».
Григорій Пустовіт пригадав, що Борис Клімчук завжди влучно міг підібрати слова при спілкуванні, умів вести переговори та переконувати, що дуже цінно для дипломата.

«Він завжди переймався долею Волині. І я думаю, що розвиток області, Луцька, наші успіхи – це найкраща пам'ять, найкращий вияв нашої вдячності Борису Петровичу», – сказав Григорій Пустовіт.
Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур акцентував, що такі пам’ятні заходи, у яких спільно беруть участь громадяни сусідніх держав – України, Польщі, Білорусі та Литви, ще більше сприяють збереженню дружніх відносин між країнами та розвитку міжнародної співпраці.
«Я дуже радий, що цей турнір відбувається в місті Луцьку, місті, яке історично є важливим і для Польщі, і для Литви, і для України», – звернув увагу Марек Запур.
Донька покійного Бориса Клімчука Юлія Троц також звернулася до присутніх: «Хочу сказати, що тато як дипломат завжди шукав те, що об’єднує країни, людей, нас усіх. Сьогодні ж нас усіх об’єднав спорт».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus