USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Журналісти ідентифікували понад 50 тисяч військових РФ, які загинули на війні проти України

16 Квітня 2024 23:18
Журналісти ідентифікували понад 50 тисяч російських військовослужбовців, які загинули від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Підрахунок проводився російською службою BBC, виданням «Медіазона» та командою волонтерів, які спирались на інформацію з офіційних звітів, газет і соцмереж.

Журналісти виявили, що у другий рік війни, впродовж якого РФ просувала свою стратегію «м’ясорубки», кількість загиблих російських військових була майже на 25% вищою, ніж у перший рік повномасштабного вторгнення.

За даними ВВС, понад 27 300 російських солдатів загинули протягом другого року великої війни.

«Загальна кількість загиблих – понад 50 000 – у вісім разів перевищує єдине офіційне публічне визнання Москвою кількості загиблих у вересні 2022 року. Реальна кількість загиблих, імовірно, набагато вища», – вважають журналісти.

Читати ще: Росія запустила кампанію з «героїзації» українських ухилянтів, – ГУР

Зазначається, що аналіз не включає загиблих бойовиків на території окупованих Росією Донецької та Луганської областей.

Журналісти також ідентифікували 9000 російських в’язнів, які загинули в Україні. Встановлено дату початку військового контракту і час загибелі більш ніж 1000 з них.

З інфографіки випливає, що строк «життя» на фронті половини із понад 1000 колишніх в’язнів, які воювали у складі ПВК «Вагнер» за керівництва Євгена Пригожина, становив у середньому три місяці, а такої ж кількості в’язнів, завербованих пізніше Міноборони РФ, – два місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus