USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До Білорусі прибули російські військові, які увійдуть до регіонального угруповання військ

16 Жовтня 2022 08:41
До Білорусі прибули перші ешелони російських військових, які входять до складу спільного з Росією регіонального угруповання військ.

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на білоруське Міністерство оборони.

Відомство опублікувало відео прибуття російських військових до Білорусі та зазначило, що їх «тепло зустріли хлібом-сіллю».

У повідомленні Міноборони наголошується, що рішення про створення регіонального угруповання військ (сил) «прийнято та реалізується виключно в інтересах посилення охорони та оборони державного кордону Союзної держави на території Білорусі та продиктовано безперервною діяльністю на прикордонних з нами територіях».


Нагадаємо, 10 жовтня Лукашенко заявив, що домовився з Володимиром Путіним про розгортання спільного регіонального угруповання військ «у зв’язку з ескалацією на західних кордонах союзної держави». Він також вкотре заявив, що Україна планує завдати ударів по території Білорусі – про це Мінськ нібито попередили «неофіційними каналами».

14 серпня Лукашенко заявив, що в Білорусі введено режим підвищеної терористичної небезпеки, а в Білорусі вжито контртерористичні заходи «з урахуванням ситуації, що склалася».

Читати ще: Не можуть визначитися: КДБ Білорусі спростовує інформацію про «контртерористичну операцію», а Лукашенко підтверджує

Білорусь не є безпосереднім учасником повномасштабної війни в Україні, але надає матеріально-технічну підтримку російському вторгненню, яке почалося 24 лютого, коли частина російських військ увійшла в Україну через білоруський кордон.

Режим Лукашенка надав російським військам доступ на територію Білорусі, звідки російські сили здійснюють бойові вильоти для бомбардування українських міст, а також запускають ракети по території України.

Проти Білорусі були запроваджені міжнародні санкції за співучасть у війні, яку розв’язала Росія.

Олександр Лукашенко визнав участь Білорусі у війні Росії проти України, але наголосив, що білоруси «нікого не вбивають».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus