USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Жителі мікрорайону ЛПЗ нарікають на відсутність сполучення з Вересневим

24 Жовтня 2018 13:37
Через відсутність руху автобусів за маршрутом №4 протягом місяців жителі мікрорайону ЛПЗ не мають прямого сполучення з мікрорайоном Вересневе.

Про це йшлося під час зустрічі лучан з начальником управління транспорту та зв’язку Луцької міськради Володимиром Степановим 24 жовтня.

На скарги лучан Володимир Степанов зауважив, що ініціатором розірвання договору між перевізником на маршруті №4 та міськрадою виступив перевізник. Підприємець Любов Зарецька офіційно не вказувала причин, але неофіційно розповідала, що маршрут був економічно невигідним. Тож вже протягом чотирьох місяців перевезення за цим маршрутом не здійснюються, а інші підприємці, своє чергою, на нього не зголошувалися. Міськрада не має права заборонити тому чи іншому перевізнику достроково розірвати договір на перевезення на певному маршруті.
Жителі мікрорайону ЛПЗ нарікали на те, що щодня доводиться проводити дітей на вулицю Львівську, аби ті могли доїхати до ЗОШ №16 та спортивної школи, змушені ходити грязюкою та бездоріжжям. Питання, зі слів жителів мікрорайону, актуальне і його вирішення потребують тисячі лучан. Зокрема, вони пропонували, аби перевізники, які обслуговують прибуткові маршрути, брали також принаймні один зі збиткових.

Оскільки на маршруті №9а перевезення здійснює Луцьке підприємство електротранспорту, керівник управління транспорту та зв’язку міськради направив на ЛПЕ лист щодо переформатування маршруту таким чином, аби він сполучав два мікрорайони. Можливо, це питання (внесення змін до схеми руху на маршруті) вдасться вирішити протягом найближчого часу, адже проведення нового конкурсу на визначення перевізника на маршруті №4 займатиме місяці. Наразі перевезення на маршруті виконуються погано, замість 10 автобусів курсує 5-6.
Окрім цього, у Луцьку наразі не функціонують маршрути № 14, 18 та 21. Точно розрахувати витрати перевізників допоможе впровадження електронної системи обліку пасажирів. Лише запровадження електронного квитка дозволить облікувати усіх пасажирів, які користуються автобусами – і платних, і пільговиків. Тоді поставатиме питання про фактичну компенсацію за перевезення пільговиків. Вже пройшов обговорення проект правил користування громадським транспортом у Луцьку, вимоги до оператора електронних систем. Враховуватимуть пропозиції та зміни до цих документів, відтак оберуть оператора електронних систем, який і виготовлятиме електронні квитки, закуповувати обладнання тощо. Це дозволить навести лад у перевезеннях.

Щодо забезпечення перевезень комунальними автобусами, Володимир Степанов зауважив, що, наприклад, в Тернополі, де планували купити за кошти міського бюджету 40 автобусів, придбали лише один, на який щодня доводиться витрачати 700 гривень на пальне, адже він не заробляє на себе. Від подальшої купівлі автобусів у Тернополі відмовилися і концентруються на електротранспорті.

Як повідомив посадовець, 25 жовтня відбудеться робоча зустріч з перевізниками, де порушуватимуть також питання сполучення з Вересневим.

За результатами зустрічі вирішили провести круглий стіл за участю перевізників, представників міської влади, громадських організацій та жителів мікрорайону на початку листопада.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Стомленийвідбрехунів Показати IP 24 Жовтня 2018 14:11
Маршрутки № 4 немає вже 5 місяць. Розірвання договору з перевізником Зарецькою управління транспорту раніше приписувало собі А про тимчасову зміну маршруту №9а, 12, тощо, вносились пропозиції ще у червні і далі, неодноразово... Тільки бюрократам у затишних кабінетах та зручних кріслах і з хорошими зарплатами наплювати на людей(
Янеробот Показати IP 24 Жовтня 2018 17:36
П***ДЛИ ВКЛЮЧІТЬ ОПАЛЕННЯ - ХОЛОДНО!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus